‘Wacht ff’ – nieuwe onlineserie Dylan Haegens & Marit Brugman op NPO3

Facebooktwitterlinkedinmail

9 oktober 2021 – ‘Wacht ff’Zes patiënten met psychische klachten zijn tot elkaar veroordeeld: ze zitten ‘opgesloten’ in de wachtkamer, te wachten tot ze aan de beurt zijn voor hun behandeling. Maar dit duurt lang, erg lang…

De jonge patiënten, die allen een ander verborgen psychisch probleem hebben, raken vervolgens met elkaar in gesprek. Hun verschillende psychische aandoeningen leveren ongemakkelijke en soms hilarische situaties op. Gaandeweg leren ze steeds meer over elkaar en komt er meer begrip en onbegrip voor elkaars problematiek.

Bespreekbaar maken

De online dramedy – een combinatie van drama en comedy- van KRO-NCRV is in samenwerking met YouTubers Dylan Haegens en Marit Brugman tot stand gekomen. Dylan heeft jarenlang last gehad van een angststoornis en Marit kampte met anorexia. Beiden vinden het ontzettend belangrijk om psychische problemen bespreekbaar te maken.

Fysieke problemen zoals een gebroken arm zijn direct zichtbaar. Maar psychische problemen zie je niet vanaf de buitenkant en kinderen schamen zich hier vaak voor. Daardoor blijven deze problemen vaak lang onbesproken. Met Wacht ff willen we het taboe doorbreken en het onderwerp bespreekbaar maken. Als er meer wordt gepraat over dit onderwerp is de kans groter dat jongeren gemakkelijker hulp zoeken waardoor grotere, meer complexe, problemen worden voorkomen”, aldus Dylan en Marit.

MIND en Stichting DTV hebben voor de website van NPO3 artikelen geschreven met daarin links, tips en hierin wordt verwezen naar de anonieme hulpverlening van MIND Korrelatie.

Check ‘Wacht ff’ vanaf woensdag 6 oktober om 15.00 uur op het YouTube-kanaal van NPO3! 

Bron: wijzijnmind.nl

Dit bericht is 1937 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail