Herstelspecial uitgereikt aan 11 initiatieven

Facebooktwitterlinkedinmail

12 november 2020 – Elf initiatieven in de ggz die volledig afhankelijk zijn van subsidies ontvingen op dinsdag 10 november tijdens de uitreiking van de GGZ Herstelspecial een financieel steuntje in de rug ter waarde van ruim € 67.000,-.

Voor hen is deze bijdrage extra waardevol, omdat deze herstelinitiatieven van buiten de financiering vanuit de zorgverzekeringswet vallen. De GGZ-Herstelspecial is een initiatief van Coöperatie VGZ en MIND. De prijs werd dit jaar voor 5de keer uitgereikt.

Bij veel initiatieven van de GGZ-Herstelspecial gaat het om kwetsbare groepen (ex-)cliënten met ernstig psychische problemen die dankzij structuur en zingeving weer een plek in de maatschappij krijgen. Hiermee wordt hun herstel bevorderd en terugval voorkomen. De bedragen worden gefinancierd door 32 ggz-aanbieders die van elk ingekocht behandeltraject (DBC) één euro afdragen. ‘Al deze initiatieven, groot en klein, zorgen ervoor dat mensen in hun kracht staan. Hierdoor voelen ze zich geen cliënt, maar juist gelijkwaardig. Met hulp van (ex) cliënten gaan zij zelf aan de slag met hun herstel’, aldus jurylid Marloes van Dongen.

Alle winnaars van de GGZ-Herstelspecial 2020:

Bron: mindplatform.nl

Dit bericht is 1907 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail