Voorkom dat patiëntenorganisaties hun werk niet meer kunnen doen!

Facebooktwitterlinkedinmail

25 februari 2022 – Patiëntenorganisaties MIND, Patiëntenfederatie Nederland en Ieder(in) hebben een brandbrief gestuurd naar de Tweede Kamer. Ze roepen in deze brandbrief op te voorkomen dat patiëntenorganisaties straks hun werk niet meer goed kunnen doen. Steeds vaker wordt de inbreng vanuit ervaringsdeskundigheid gevraagd, maar er is onvoldoende geld om aan deze vraag te kunnen voldoen.

Overheid, wetenschap en samenleving weten de ervaringsdeskundigheid van patiënten en hun vertegenwoordigers almaar beter te vinden. Het beroep op de organisaties is op dit moment echter zo groot, dat zij de grenzen bereiken van wat zij kunnen doen. Nederland staat voor een enorme opdracht om de zorg, ondersteuning en participatie van mensen met een ziekte, beperking of psychische kwetsbaarheid de komende jaren doelmatig en betaalbaar te houden. De inbreng van cliënten, patiënten en naasten, is noodzakelijk voor het volbrengen van die missie. Met de huidige middelen is dit niet haalbaar. Er moet geld bij.

Lees de brief aan de Tweede Kamer en de Letter of Support waarin een groot aantal maatschappelijke organisaties hun steun betuigen.

Het kamerdebat op 24 februari 2022 over governance is tot nader order uitgesteld.

Bron: mindplatform.nl

Dit bericht is 1795 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail