Volledig digitale polikliniek voor angst- en stemmingsklachten

Facebooktwitterlinkedinmail

23 maart 2018 – Ggz-instelling Parnassia Groep heeft een volledig digitale polikliniek voor angst- en stemmingsklachten ontwikkeld. Contact tussen behandelaar en patiënt vindt niet meer plaats in de behandelkamer, maar uitsluitend online via beeldbellen of een chat.

De volledig online polikliniek van de Parnassia Groep wordt ondersteund door de app Goalie, ontwikkeld door Sense Health. Goalie geeft inzicht in het gedrag van de patiënt en welke gevoelens daarbij horen. Daarnaast ondersteunt de app in het behalen van doelen en faciliteert het de communicatie (zoals appen en beeldbellen) tussen behandelaar en patiënt. Als de patiënt merkt dat het niet goed gaat, kan hij of zij direct contact zoeken met de behandelaar.

Volledig digitale polikliniek

Uit een eerste onderzoek blijkt dat bijna 70 procent van de patiënten die deze vorm van behandelen krijgt aangeboden, dit ook daadwerkelijk wil. De patiënt geeft in de digitale poli aan welke vorm van ondersteuning gewenst is. Samen met de professionals van de Parnassia Groep wordt gekeken welke hulp hier het beste op aansluit.

Bron: Parnassia Groep

Dit bericht is 3671 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail