Viral Facebookpost in reactie op artikel over ‘faken’ van psychische stoornis

Facebooktwitterlinkedinmail

Schermafbeelding 2016-02-03 om 08.31.18

3 februari 2016 – Toen de Sidney Herald een artikel publiceerde over het ‘faken’ van psychische stoornissen op de werkvloer, wist de Australische Anna Spargo-Ryan niet wat ze las. Ze besloot te reageren met een zeer persoonlijke Facebookpost, die nu viraal gaat, zo meldt metronieuws.

In het artikel ging de schrijver in op de manieren waarop je iemand kunt ontmaskeren die doet alsof ze een psychische aandoening heeft, bijvoorbeeld om onder werk uit te komen. Volgens de schrijver moeten mensen hun management waarschuwen als ze vermoeden dat ze met een ‘nepperd’ te maken hebben.

Foto’s

En dat schoot Anna helemaal in het verkeerde keelgat. De schrijfster, die zelf kampt met angststoornissen en een posttraumatische stressstoornis, besloot te reageren met twee foto’s: één waarop ze lacht en één waarop ze huilt. ,,Deze foto’s zijn drie dagen na elkaar genomen. Op de eerste foto heb ik een psychische stoornis, net als op de tweede”, legt ze uit. ,,Op de tweede foto lachte ik misschien omdat ik ging eten met vrienden, maar ik was nog net zo angstig als op de eerste foto”, vertelt ze aan Buzzfeed.

These photos of me were taken three days apart. In the first one, I have a mental illness. And in the second one, I…

Geplaatst door Anna Spargo-Ryan op vrijdag 22 januari 2016

Betrapt

De Australische uit haar woede over het feit dat mensen vaak denken dat ze gewoon een slecht humeur heeft of dat ze niet echt beter wil worden. ,,Het overkomt de beste en we moeten ook mensen met een angststoornis het gevoel geven dat ze gesteund worden, of dit nu thuis of op werk is”, gaat Anna verder. ,,Niet dat ze elk moment ‘betrapt’ kunnen worden op doen net alsof.”

Excuses

Sinds Anna de foto’s heeft geplaatst is het bericht al duizenden keren gedeeld. Veel volgers bedanken haar voor het aansnijden van het taboe. De schrijver van het desbetreffende artikel heeft inmiddels gereageerd met excuses, zowel bij het artikel als op Twitter. ,,Ik probeer het artikel te laten verwijderen”, schrijft James Adonis. ,,Het spijt me verschrikkelijk, dit is een wijze les voor mij.”

Bron: metronieuws.nl 

Dit bericht is 3472 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail