Unilever organiseert praatsessie over depressie

Facebooktwitterlinkedinmail

o-STRESSED-MAN-facebook

26 november 2015- Na duurzaamheid richt levensmiddelenconcern Unilever zijn aandacht nu ook op geestelijke gezondheid. De multinational organiseert vandaag een top voor leiders uit het Europese bedrijfsleven om te praten over depressie op de werkvloer. Volgens het bedrijf is de aandoening ‘de grootste uitdaging voor de geestelijke gezondheid van de beroepsbevolking, zo meldt het fd.nl 

Unilever baseert zich ondermeer op een recent rapport van de London School of Economics. Daarin wordt geconcludeerd dat depressie in de Europese Unie ongeveer €100 mrd per jaar kost, waarbij het grootste verlies is toe te schrijven aan ziekteverzuim en verlies van productiviteit.

Vrijnemen

Volgens Unilever blijkt uit onderzoek dat één op de tien werknemers wel eens vrij heeft genomen van zijn werk als gevolg van depressie, maar dat één op de drie managers desondanks aangeeft geen formele ondersteuning of middelen te hebben om met dit probleem om te gaan. Of dit ook het geval is bij Unilever zelf wordt uit het persbericht niet duidelijk.

De multinational zegt dat het al zijn werknemers workshops laat volgen die gericht zijn op hun lichamelijk, geestelijk en emotioneel welzijn. Het bedrijf heeft bovendien een programma opgezet om depressie op de werkplek beter te managen en werknemers met risico op depressie te ondersteunen. Ook moet het programma goede geestelijke gezondheid op de werkvloer bevorderen, zo stelt de producent van ondermeer Calvé, Bertolli en Knorr.

Een van de sprekers op de bijeenkomst in Rotterdam is de minister van Sociale Zaken, Lodewijk Asscher.

Bron: fd.nl 

Dit bericht is 2406 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail