Tilburg Night University in het teken van angst

Facebooktwitterlinkedinmail

Angst

29 september 2016 – We leven in bange tijden. Aanslagen, financiële crisis, onzekerheid over de toekomst, angst voor vreemdelingen in de buurt. En menig mens is sowieso al behept met bepaalde angsten. Hoe kun je je daartegen wapenen? Wat zegt de wetenschap daarover? Soms is angst een goede raadgever, maar vaak ook niet. Angst kan ook leuk zijn, denk aan griezelfilms en –games of extreme sporten waarbij je je angsten moet overwinnen. Redenen genoeg voor Night University om als centrale thema te nemen: Face your Fears!

Tilburg University opent op 5 oktober haar deuren in de Wetenschapsweek met o.a. Arjan Erkel, Ronald Giphart, Govert Schilling en Charles Groenhuijsen.

Voor de vierde keer organiseert Tilburg University het gratis wetenschappelijk-culturele festival Night University op de campus van de universiteit. Er zijn meer dan 50 programmaonderdelen waaruit gekozen kan worden tussen 18.30 en 02.30 uur.

Er zijn items over angst voor de dood (stel, je krijgt te horen dat het klaar is), angst voor asielzoekers (discussieer mee), over de psychologie achter de griezelfilm, over angst om anders te zijn (uiterlijk, seksuele voorkeur). En hoe kun je bepaalde angsten overwinnen (faalangst, spreekangst, sollicitatie-angst)? Bezoekers kunnen daarbij een bepaalde route kiezen: het duistere pad, de weg van de veerkracht, de veilige route of het actietraject. Voor de kids is er een juniorprogramma.

Naast hoogleraren en jonge onderzoekers geven enkele bekende Nederlanders acte de presence: Arjan Erkel vertelt over zijn ontvoering, schrijver Ronald Giphart over het overwinnen van angst, Charles Groenhuijsen over de spannende race tussen Clinton en Trump en wetenschapsjournalist Govert Schilling over het zwarte gat. Diverse onderdelen sluiten aan bij het thema van de Wetenschapsweek, i.c. De Digitale Samenleving, zoals:

– Virtual reality experience in het DAF Technology Lab;

– Social media en the fear of missing out;

– Robots: nemen zij de zaak over?

Verder veel amusement, denk aan scary movies en games, muziek, theater, poëzie, food, karaoke met de Socioloog des Vaderlands en meedoen aan spannende experimenten. Night University wordt afgesloten met een slotfeest met dj Phaleriea (Valerio Zeno) & Alainde Lon.

Bang om de universiteit te bezoeken? Dan heeft men nu de kans om die angst te overwinnen en kennis te maken met Tilburg University op woensdag 5 oktober 2016. Vorig jaar deden dat 1800 bezoekers, ook dit jaar is iedereen weer welkom. Het volledige programma staat hier online: www.tilburguniversity.edu/nightuniversity

Bron: tilburguniversity.edu.nl

Dit bericht is 2578 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail