Bekijk de compilatie van MIND Blue Monday Runs op 15 januari

Facebooktwitterlinkedinmail

19 januari 2018 – Er waren maar liefst 20 runs in Nederland op 15 januari 2018, ook wel bekend als Blue Monday, de zogenaamde meeste sombere dag van het jaar. Maar voor mensen met een depressie stopt die somberheid niet na 1 dag. Er liepen bijna 300 deelnemers mee in Amersfoort, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Weert, Zwolle en 12 andere gemeenten, er was een Walk in Goirle en in Delft deden mensen een ‘koudwaterduik’.

Ondanks het barre weer, lieten de deelnemers zich niet uit het veld slaan door de kou, wind en regen. Goudje liep mee in Blauwestad, vlakbij Groningen: “Wat een goed gevoel en wat een bijzondere ervaring! Het was ontzettend leuk om mee te lopen met deze groep en heel gaaf om te weten dat er vandaag overal door Nederland Blue Monday Runs worden gehouden. Hoe meer aandacht voor depressie hoe beter. Volgend jaar komt er zeker een editie 2!”

MIND Blue Monday Run 1.

De MIND Blue Monday Runs werden allemaal georganiseerd door running therapeuten, mensen die zelf of via hun omgeving ervaring hebben met depressie en medewerkers en cliënten van ggz instellingen. Bertine Engelsman organiseerde de run in Wezep, met zo’n 60 enthousiaste deelnemers: “Een depressie sluit je letterlijk op in jezelf, je wereld wordt kleiner. Als je een depressie van dichtbij meemaakt, is het zoeken naar wat werkt. En bewegen werkt!” Bertine haalde met haar run maar liefst € 1648,- op.

In totaal werd er het geweldige bedrag van € 13.000,- opgehaald. Het ingezamelde geld van de Blue Monday Runs stelt MIND beschikbaar voor het uitbreiden en doorontwikkelen van de supportgroepen van de Depressie Vereniging. In deze groepen vertellen mensen elkaar hoe zij leven met hun depressie. Zo’n groep kan een belangrijke rol (gaan) spelen in iemand zijn of haar leven. Het zorgt voor herkenning en erkenning. En het draagt bij aan herstel.

MIND Blue Monday Run Wezep.

Alle organisatoren, deelnemers, sponsoren en alle betrokkenen: ontzettend bedankt voor jullie positiviteit, enthousiasme en energie! Hopelijk tot ziens bij de volgende editie in 2019!

Meer lezen?
doemeemetmind.nl

Dit bericht is 2663 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail