Vergeet zen – stress helpt je beter te presteren

Facebooktwitterlinkedinmail

stress

16 maart 2016 – We moeten allemaal aan de yoga, aan de mindfulness, aan de kruidenthee… alles om maar te voorkomen dat we stress hebben. Maar stress is helemaal niet zo verkeerd als we denken, blijkt nu uit nieuw onderzoek, zo meldt eenvandaag.

Stress, in combinatie met risico blijkt ons juist te helpen om te leren en te groeien en om betere keuzes te maken in het leven. Dat zegt Professor Erik Dane van de Rice University in Houston. Een artikel uit The New York Post hierover wordt veel gedeeld.

Stress zorgt er namelijk voor dat we niet teveel na kunnen denken over dingen. Daardoor kunnen we er ook niet over gaan malen of ons er door af laten leiden van ons doel. Bovendien laat stress je op de toppen van je kunnen presteren.

De professor vergelijkt het met een violist die steeds maar weer een stuk moet oefenen tot het er perfect in zit. Steeds maar weer daarin mislukken lijkt misschien niet leuk maar doordat de violist zo gefocust is heeft hij geen tijd om na te denken over een goede houding of andere problemen en zit het stuk er uiteindelijk perfect in, zodat het spelen vanzelf gaat en er weer tijd is om op andere dingen te letten om het te perfectioneren. Juist dat automatisme laat je beter presteren.

Niet de stress zelf, maar hoe je ermee omgaat blijkt van doorslaggevend karakter te zijn van de destructieve kant ervan, besluiten de onderzoekers. Als je het herkent en het niet als iets negatiefs ziet kun je er beter mee omgaan

Bekijk hier de uitzending van eenvandaag over dit onderwerp .

Bron: eenvandaag.nl

Dit bericht is 3348 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail