Ruim de helft van kinderen tussen 9 en 13 jaar wordt gepest

Facebooktwitterlinkedinmail

21 september 2020 –  In Nederland zijn of worden bijna zes op de tien kinderen van 9 tot 13 jaar gepest. Het overgrote deel van de kinderen wil dat op school meer aandacht wordt besteed aan het verminderen van pesten.  Zo blijkt uit een onderzoek in opdracht van het NOS Jeugdjournaal onder ruim 1000 kinderen van 9 tot 13 jaar, uitgevoerd door onderzoeksbureau No Ties.

Ruim de helft van de kinderende meededen aan het onderzoek geeft aan slachtoffer te zijn, of te zijn geweest, van pesten. In meer dan een op de tien gevallen werden kinderen dagelijks gepest.

14 procent  van dit kinderen wordt op dit moment nog steeds gepest, meestal gebeurt dit op school. De meeste kinderen zeggen dat hun leraar het niet in de gaten heeft. Kinderen worden verdrietig, boos, eenzaam en onzeker door het pesten.

Een op de vijf kinderen praat er met niemand over het pesten omdat ze denken dat het niet helpt of juist daardoor  erger wordt.  Een kwart van de kinderen (vooral jongens) hoopt dat het vanzelf overgaat of  schamen zich ervoor.

Pesten vindt meestal plaats door dat kinderen worden uitgescholden, buiten gesloten, hun spullen worden afgepakt of ze worden geschopt en geslagen. Steeds meer kinderen worden online gepest, via sociale media of WhatsApp.

Vandaag begint de Week Tegen Pesten 2020. Het thema is dit jaar Samen aan zet.

Bron en uitgebreid artikel : nos.nl

Dit bericht is 1928 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail