SCP: dossier van de maatschappelijke effecten van corona

Facebooktwitterlinkedinmail

1 augustus 2021 – De coronacrisis grijpt diep in op hoe we werken, hoe we leven, hoe we leren en hoe we zorgen. Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) volgt vanaf het begin van de coronacrisis de maatschappelijke effecten binnen onze samenleving.

Sociale stressfactoren als eenzaamheid en zorgen over werk, onderwijs, onze naasten en toekomst nemen toe. Hoe houden we de kwaliteit van ons leven op peil en hoe houden we de samenleving als geheel bij elkaar? Bij welke groepen gaat de rek er langzaam uit? Welke mogelijke kansen en positieve ontwikkelingen biedt de crisis? SCP brengt de inzichten daarover samen. Het adviseert, op basis van de bevindingen, het beleid van het kabinet. De bijeengebrachte inzichten publiceert SCP in dit dossier.

Samenleving

Onze samenleving en onze economie hebben door de coronacrisis een enorme klap gehad. Op de pagina Effecten corona op de samenleving vindt u een overzicht met de rapporten van het SCP over dit onderwerp.

Kwetsbare groepen

In de coronacrisis lopen kwetsbare groepen extra risico. Bij deze groepen komt de coronacrisis bovenop de problemen die er al waren. Op de pagina Effecten corona op kwetsbare groepen in de samenleving vindt u een overzicht met de rapporten van het SCP over dit onderwerp.

Adviesbrieven SCP

Het SCP heeft meerdere adviesbrieven aan het kabinet gestuurd over de maatschappelijke effecten van de coronacrisis. Een overzicht is te vinden op pagina Adviesbrieven SCP Maatschappelijke effecten corona.

Gezamenlijke adviezen planbureaus

De planbureaus werken samen om het kabinet te adviseren op een breed herstelbeleid. Op de pagina Gezamenlijke adviezen planbureaus vindt u een overzicht met de rapporten van het SCP over dit onderwerp.

Presentaties

We hebben meerdere presentaties gegeven over de maatschappelijke effecten van de coronacrisis. Op de pagina Presentaties Maatschappelijke effecten corona vindt u een overzicht.

Bron: scp.nl 

Dit bericht is 1104 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail