De Vitale Ontspanning: gratis platform voor veerkrachtige zorgmedewerkers

Facebooktwitterlinkedinmail

9 april 2020 – KuóStudio start vandaag met een gratis online platform gericht op vitale ontspanning voor zorgpersoneel. Korte, laagdrempelige meditatie- en yogaoefeningen staan centraal en zijn afgestemd op de uitdagingen die zorgmedewerkers momenteel ervaren. Aanleiding is de noodkreet van intensive care-verzorgers. Zij geven aan door de druk en stress het gevoel te hebben de controle te verliezen. Het doel van De Vitale Ontspanning is daarom: het zorgpersoneel veerkrachtig houden.

Door de uitbraak van het coronavirus maken zorgmedewerkers veel moeilijke situaties mee. De lange dagen, vele zieken, hoge druk en aangepaste maatregelen hebben een grote impact op het personeel en hun werk. De afgelopen weken laten vooral verzorgers op de intensive care (ic) weten dat zij door de druk en stress het gevoel hebben de controle te verliezen. KuóStudio heeft jarenlange ervaring met mensen zo vitaal mogelijk laten werken. Dit doet het ontwerpbureau met Het Vitale Kantoor en Het Vitale Onderwijs. Deze kennis en ervaring zetten initiatiefnemers Martine van der Wel en Marc Vermeulen nu in om ondersteuning te bieden aan zorgmedewerkers die onder hoge druk staan.

De Vitale Ontspanning

Het online platform wordt dagelijks gevuld met oefeningen die ervoor zorgen dat de gevolgen van stress, zoals gevoelens van angst en slapeloosheid minder kans krijgen om de overhand te nemen. Op deze praktische manier behouden zorgmedewerkers grip op hun eigen mentale en fysieke gezondheid.

Korte, effectieve oefeningen in tijden van onrust

De oefeningen zijn ontwikkeld door gespecialiseerde meditatie- en yogadocenten – die allen kennis en ervaring hebben in ondersteuning van mensen werkzaam in stressvolle beroepen.

Van geleide audiomeditaties, yogafilmpjes en ademhalingsoefeningen tot self-care tips. De korte, laagdrempelige en effectieve oefeningen zorgen voor een energiek begin van de dienst, een pauze tussendoor en voor ontspanning na afloop van de werkdag. Aanmelding op de site is niet nodig: de oefeningen zijn gratis toegankelijk en geschikt voor iedere vorm van ervaring. Doel is een adempauze geven, ontspannen en weer in het lijf komen.

Goede zorgen

Martine van der Wel: “Uit dankbaarheid en respect voor de mensen die zich dag en nacht inzetten voor onze gezondheid, willen we iets terugdoen. Er wordt veel van de zorgmedewerkers gevraagd en in periodes van onrust is een goede weerstand belangrijk. Zorgen en angst komen makkelijk om de hoek kijken en hebben een behoorlijke impact op die weerstand. Spanning in je lichaam, je gedachtewereld en je gevoelsleven uiten zich in verkrampingen en vernauwingen. Yoga- en meditatieoefeningen dragen bij aan het herkennen van deze spanning en helpen bij afname van adrenaline en verlaging van het stressniveau.”

Direct aan de slag met de oefeningen? Ga naar www.devitaleontspanning.nl>>

Bron: persbericht

Dit bericht is 2643 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail