Schrijfster met autisme is de meest inspirerende Nederlander met beperking

Facebooktwitterlinkedinmail

2 oktober 2017 – Schrijfster Birsen Basar uit Breda heeft zaterdag de Gouden Venus van Milo gewonnen. Dat is een prijs voor de meest inspirerende Nederlander met een beperking, die iets goeds doet voor de samenleving, zo meldt BNdeStem

Birsen kreeg op 21-jarige leeftijd de diagnose klassiek autisme. Met haar boeken ‘Ik wil niet meer onzichtbaar zijn’ en ‘De jungle van autisme’ schrijft ze openhartig over haar leven. Ze is ambassadeur van de Nederlandse Vereniging voor Autisme en zet zich in voor de acceptatie en participatie van mensen met autisme over de hele wereld.

Birsen werkt bij de gemeente Breda, maar is inmiddels ook een professionele spreker. Ze was te zien in verschillende documentaires en tv-programma’s.

Gouden Venus
Aan de Gouden Venus van Milo 2017 is een geldprijs van € 10.000 verbonden. Die mag Birsen inzetten voor haar goede doel.

De Gouden Venus van Milo kon Birsen niet persoonlijk in ontvangst nemen. Tijdens de uitreiking zat zij in Canada, waar zij op het wereldautismefestival spreekt. Een goede vriend nam de prijs in ontvangst. Via Facetime en beeldschermen kwam het nieuws tijdens de uitreiking nog tot haar.

Birsen was zichtbaar verrast. “‘Ik ben ontzettend blij. Natuurlijk vond ik het spannend. Maar ik ben bezig met meer bekendheid te krijgen voor autisme en daardoor meer begrip te kweken. En nu kan ik er niet meer mee ophouden.”

Bron: bndestem.nl

Dit bericht is 4283 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail