Prins Harry; “Eerder praten over psychische problemen”

Facebooktwitterlinkedinmail

Schermafbeelding 2016-07-26 om 07.27.48

26 juli 2016 – Prins Harry heeft er spijt van dat hij pas drie jaar geleden voor het eerst sprak over de dood van zijn moeder, prinses Diana. “De eerste 28 jaar van mijn leven heb ik er niet over gesproken”, zei Harry in een interview. “Ik heb er echt spijt van dat ik dat eerder niet deed.”

Harry vertelde over zijn verwerking op een bijeenkomst voor zijn liefdadigheidsinstelling voor psychische problemen Heads Together. Rio Ferdinand vroeg Harry naar zijn ervaringen; de voetballer en vader van drie verloor vorig jaar zijn vrouw aan kanker. Harry’s moeder kwam in 1997 om bij een auto-ongeluk, toen hij 12 jaar oud was.

“Veel mensen denken dat als je een baan hebt, als je financiële zekerheid hebt, als je een gezin hebt, een huis, dat soort dingen, dat je dan alles hebt wat je nodig hebt en wel met dit soort dingen om kan gaan”, zei de prins. Hij voegde eraan toe dat ook “onverstoorbare” beroemdheden als voetballers of leden van het Koninklijk Huis psychische problemen kunnen hebben.

“Zoiets zal pijn doen, maar je moet erover praten. Het is geen teken van zwakte. Het is pas zwak als je net als ieder ander problemen hebt met je psychische gezondheid, maar het niet herkent en er niks aan doet.”

Ferdinand bedankte Harry voor zijn openheid. “Hij heeft het proces meegemaakt dat mijn kinderen nu zullen meemaken. Ik heb er veel aan dat hij erover wil vertellen. Het was zeer leerzaam.”

Bron en video : nos.nl 

Dit bericht is 2625 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail