Phrenos stopt coördinatie van Kennisconsortium Destigmatisering en sociale inclusie

Facebooktwitterlinkedinmail

21 juni 2022- Na een periode van 4 jaar heeft Kenniscentrum Phrenos besloten te stoppen met de coördinatie van het Kennisconsortium. Dit heeft gevolgen voor het voortbestaan van het Kennisconsortium in de huidige vorm.

Gebrek aan duurzame financiële basis 
Kenniscentrum Phrenos heeft, vanuit maatschappelijk belang, de afgelopen jaren de coördinatie en ondersteuning van het Kennisconsortium grotendeels op eigen kosten georganiseerd, aangevuld met financiële bijdrage van een klein aantal organisaties. Wij danken de partijen die deze vrijwillige bijdrage leverden. Dit was echter helaas bij lange na niet voldoende om het Kennisconsortium draaiend te houden.

Tegen deze achtergrond heeft Phrenos helaas moeten besluiten om per 1 juni a.s. de coördinerende werkzaamheden te beëindigen.

Het Kennisconsortium stopt in huidige vorm, werkgroepen gaan verder
De kartrekkers van het Kennisconsortium en de werkgroepen zijn, na ruggenspraak met hun eigen achterban, in overleg gegaan over de toekomst van het Kennisconsortium. Hoewel iedereen het belang van het thema onderschrijft en er genoeg ambities zijn, heeft zich helaas geen partij gemeld die de coördinatie en (gedeeltelijke) financiering van het Kennisconsortium wil overnemen.
De werkgroepen hebben vervolgens gekeken welke toekomst zij voor zichzelf zagen. De werkgroep Leefomgeving heeft besloten te stoppen. De werkgroep Jeugd en de werkgroep Ggz gaan als zelfstandige werkgroep door. De twee werkgroepen bekijken in welke mate er in de toekomst onderlinge afstemming zal blijven.

Dit betekent dat het Kennisconsortium Destigmatisering in z’n oorspronkelijke vorm feitelijk ophoudt te bestaan.

Phrenos blijft werken aan destigmatisering en sociale inclusie! 
Phrenos zal echter blijven werken aan destigmatisering en sociale inclusie, want de maatschappelijke opdracht is onverminderd actueel.
Samen met onze deelnemende ggz-organisaties zetten zij in op destigmatisering in de ggz. Dit doen ze door toegang te bieden tot betrouwbare (wetenschappelijke) informatie en ervaringskennis, tools en good practices om destigmatiserend te werken. Ook blijft Phrenos betrokken bij de werkgroepen die verder gaan.

Bron: kennsicentrumphrenos.nl

 

Dit bericht is 1358 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail