Petitie ondersteuning cliëntenraden in WMCZ naar de Tweede Kamer

Facebooktwitterlinkedinmail

Schermafbeelding-2015-10-12-om-10.47.18-e1444639688718

10 november 2015 – Op 31 oktober sloot de petitie om financiering en ondersteuning van cliëntenraden vast te leggen in de nieuwe Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz).

Er zijn ruim 500 ondertekenaars van de petitie binnen gekomen. Dit is een sterk signaal vanuit cliënten(raden) en ondersteuners om de ondersteuning aan cliëntenraden nu eindelijk goed te gaan regelen. Nu is het tijd voor een vervolgstap.

Ook mee naar Den Haag?

Het platform Weg Achter de Geraniums (WAG) wil de petitie, samen met leden van cliëntenraden , aanbieden aan het ministerie van VWS en de vaste Kamercommissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Met dit nieuwsbericht roept WAG cliëntenraden op mee te gaan met de aanbieding. De datum voor aanbieding moet nog, in overleg met het ministerie en de Tweede Kamer, vastgesteld worden. Zeker is wel dat het op een dinsdag zal plaatsvinden. Dit is de vaste dag dat petities in de Tweede Kamer worden aangeboden.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via t.vanwoerkom@loc.nl onder vermelding van ‘Petitie ondersteuning cliëntenraden’. Er is plaats voor maximaal 8 leden van cliëntenraden om mee te gaan. De initiatiefnemers streven naar een gelijke verdeling van cliëntenraadsleden uit alle sectoren in de langdurige zorg. Hier wordt rekening mee gehouden in de selectie.

De volledige petitietekst, ondertekenaars en hun opmerkingen is hier te vinden

Bron: loc.nl 

Dit bericht is 2086 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail