Ouder van een kind met psychische klachten? Het Kenniscentrum maakt je wegwijs

Facebooktwitterlinkedinmail

5 januari 2022 – Als je kind psychische problemen heeft komt er een hoop op je af. Waar vind je betrouwbare informatie over de klachten of diagnose van je kind? Waar kun je met zorgen en vragen terecht? En hoe pak je de zoektocht naar passende hulp aan? Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie maakt ouders online wegwijs met een nieuw aanbod. Met betrouwbare kennis, praktische handvatten en ervaringen van andere ouders. Gebaseerd op vragen en behoeften van ervaringsdeskundigen.

Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie heeft veel contact met ervaringsdeskundige ouders en jongeren. Hieruit blijkt dat veel ouders behoefte hebben aan ondersteuning rondom de psychische problemen van hun kind. Bijvoorbeeld bij het organiseren van zorg, of om ervaringen uit te wisselen met andere ouders die hetzelfde meemaken.

“Wat zou het fijn geweest zijn als ik deze info jaren geleden al had gekregen.“— Ervaringsdeskundige ouder

Antwoorden op echte vragen
Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie maakt ouders online wegwijs, met een nieuw, toegankelijk aanbod op basis van veelgestelde vragen uit het echte leven. Om ouders hulp en steun te bieden bij de zorg voor hun kind én voor zichzelf. Het Kenniscentrum ontwikkelde het nieuwe kennisaanbod samen met een panel van ervaringsdeskundige ouders en experts. Professionals kunnen ouders doorverwijzen naar de informatie, of deze samen met hen doornemen.

`Mijn gezin gaat voor het eerst praten met een hulpverlener. Hoe kunnen we ons samen voorbereiden?`— Vraag van een ouder

Kennis, tips en ervaringen
Ouders vinden bij het Kenniscentrum begrijpelijke kennis over verschillende psychische klachten, en praktische tips. Bijvoorbeeld voor waar je terecht kunt voor hulp en ondersteuning, of hoe je een gesprek met een hulpverlener kunt voorbereiden. Ook vind je er het ervaringsverhaal van Bianca, over de lange zoektocht naar hulp voor haar zoon. En links naar andere handige websites voor meer informatie, opvoedtips en lotgenotencontact.

Het Kenniscentrum heeft het aanbod voor ouders samengesteld met ervaringsdeskundigen en experts van belangenverenigingen NVA en Balans, het Vroeg Erbij Team, iHUB, de Opvoedpoli en MOC ‘t Kabouterhuis.

Bron: kenniscentrum-kjp.nl 

Dit bericht is 3240 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail