MIND Blue Monday Run – Doe mee op 17 januari 2022!

Facebooktwitterlinkedinmail

5 januari 2022 – Wil jij je inzetten voor mensen die last hebben van somberheid of depressie en tegelijk werken aan je eigen fysieke en mentale gezondheid? Doe dan nu mee met de MIND Blue Monday Run! 

Op “Blue Monday” (zogenaamd de meest depressieve dag van het jaar), oftewel maandag 17 januari, gaan we allemaal hardlopen of wandelen! Individueel of (vanwege de maatregelen) in een team van maximaal 2 mensen. Juist nu er verder weinig kan en de sportscholen dicht zijn, is ons motto: Kom naar buiten en kom in beweging… tégen depressie en vóór mentale gezondheid!

3 redenen om mee te doen

  1. Je steunt je medemens en zorgt voor meer begrip voor mensen die last hebben van depressie.
  2. Je haalt donaties op voor MIND om mensen met psychische klachten beter te helpen.
  3. Je verbetert je eigen fysieke en mentale gezondheid door in de buitenlucht te bewegen!

Doe mee!

Waarom de MIND Blue Monday Run?

Ruim 40 procent van de Nederlanders krijgt ooit, direct of indirect, te maken met psychische klachten. Somberheid en depressie staan samen op nummer 2 in de top 3 van de meest veelvoorkomende mentale klachten.

In deze ingewikkelde tijd, waar mensen de gevolgen van corona en alle maatregelen dagelijks ervaren, kunnen (vooral ook jonge) mensen extra kwetsbaar zijn voor somberheid en depressie.

Jouw inzet

Met de donaties die jij ophaalt help jij MIND met een nieuw project dat zich volledig gaat richten op de preventie van psychische problemen bij met name jongeren. Onderdelen hiervan zijn het aanbieden van hulp via een directe hulplijn, het geven van gerichte informatie en de mogelijkheid voor onderlinge steun voor iedereen in Nederland. We willen dat niemand er alleen voor staat.

Doe mee! 

Hoe werkt het?

  • Meld je aan (5 minuten). Vanwege de coronamaatregelen kun je deze editie individueel meedoen of in een team van maximaal 2 mensen samen gaan (hard-)lopen.
  • Bij het aanmelden wordt meteen een persoonlijke actiepagina voor je aangemaakt. Hierop beschrijf jij jouw motivatie om mee te doen en zet je liefst ook een paar leuke foto’s.
  • Deel jouw actie met je familie, vrienden, kennissen en collega’s. Vraag iedereen om jouw te steunen in jouw sportieve actie! En op maandag 17 januari zelf: Zoek een mooie plek op en ga hardlopen of wandelen… en geniet ervan!

De donkere dagen voorbij

De tijd rond kerst en oud-en-nieuw is de perfecte tijd om alvast in beweging te komen. Ga naar buiten en maak je hoofd leeg. Of ga samen met iemand ’n stuk wandelen. Wandelen is misschien wel een prachtige kans om elkaar weer eens echt te spreken. Of elkaar beter te leren kennen?

Ga ervoor!

Met jouw oproep om te doneren zorg je voor meer begrip in de samenleving voor mensen die last hebben van somberheid en depressie. Én je werkt tegelijk ook nog eens aan je eigen fysieke en mentale gezondheid door lekker buiten te bewegen. Juist in deze intense tijd is het belangrijk om te (blijven) bewegen… tégen depressie en vóór mentale gezondheid.


Iedereen die minimaal 15,- euro aan donaties ophaalt, ontvangt een mooi hardloophesje van MIND! Wil je er zeker van zijn dat je dat hesje krijgt? Geef dan het goede voorbeeld en doneer zelf alvast 15,- euro!

Samen tegen depressie en voor mentale gezondheid!

Veel dank alvast voor jouw inzet en veel plezier met bewegen!

Meld je nu aan!

Bron: mindbluemondayrun.doemeemetmind.nl

Dit bericht is 1874 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail