Oostenrijk wil online haat en bedreiging strenger aanpakken na zelfdoding arts

Facebooktwitterlinkedinmail

8 augustus 2022 – De overheid in Oostenrijk wil  uitingen van haat en bedreiging via social media  strenger gaan aanpakken. Dit in reactie op de zelfdoding van de arts Lisa-Maria Kellermayruit Seewalchen . Ze was betrokken bij de coronabestrijding in Oostenrijk en  gaf regelmatig  uitleg in de media, onder meer over het belang van vaccineren, zo meldt de NOS

De politie moet meer middelen en mogelijkheden krijgen om bedreigingen op social media te onderzoeken en de daders aan te pakken. En er moet een speciale openbaar aanklager komen om online haat en bedreiging strenger te bestraffen.

Lisa-Maria Kellermayr (36 jaar)  kreeg maandenlang een stortvloed aan haat en  bedreigingen met de dood van tegenstanders van de coronamaatregelen en vaccinaties over zich heen. In zo’n ernstige mate dat zij In juni besloot ze haar praktijk te sluiten, omdat ze vreesde voor de veiligheid van haar medewerkers en patiënten.

Het onderzoek naar de online bedreigingen heeft geleid naar een 59-jarige man in Duitsland.  Hij wordt verdacht van het bedreigen en stalken van Kellermayr. Inmiddels hebben collega’s van Lisa-Maria Kellermayr plechtig beloofd actief te blijven in de media en op sociale media door met naam en toenaam informatie te blijven geven over corona en het belang van vaccineren.

Heb jij hulp nodig?
Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 113 (24/7 bereikbaar), 0800-0113 (24/7 bereikbaar) en 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.

Bron: nos.nl 

Dit bericht is 1512 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail