Ook Haarlem start met Crisiskaart voor mensen in psychische nood

Facebooktwitterlinkedinmail

10 november 2018 – Haarlemmers die door psychische problemen niet meer de deur uit durven te gaan, omdat ze bang zijn om ‘buiten’ in een crisis te raken, kunnen nu beroep doen op de zogenaamde crisiskaart. Daarop kunnen zij aangeven wat hulpdiensten moeten doen op het moment dat ze zelf niet meer voor reden vatbaar zijn, zo meldt NHnieuws.

Mensen die in een psychische crisis verkeren, door bijvoorbeeld een psychose, kunnen op dat moment vaak zelf moeilijk uitleggen wat voor hulp ze nodig hebben. Door de crisiskaart op zak te steken kunnen hulpdiensten op die kaart zien wat zij het beste kunnen doen met de betreffende persoon en welke mensen ze bijvoorbeeld moeten bellen.

Zelfvertrouwen
De kaarthouders vullen de kaart in met getrainde ervaringsdeskundigen. Op basis van ervaringen van vorige crises kunnen ze samen bepalen wat de beste behandelmethode is voor mogelijk volgende crises. Behalve dat hulpdiensten dan weten hoe ze iemand moeten bejegenen, geeft de kaart ook extra zelfvertrouwen, zo is gebleken. “Er zijn mensen die weer met het vliegtuig of de trein durven te gaan met de kaart op zak”, vertelt een woordvoerder van Clientenbelang, één van de instanties die betrokken is bij de verspreiding van de crisiskaart. Na Haarlem zal ook de gemeente Haarlemmermeer de kaart binnenkort introduceren.

Hoe je een crisiskaart in Haarlem kunt aanvragen, is hier te vinden.

Bron:  nhnieuws.nl

Meer informatie over de crisiskaart vind je hier >>> crisiskaart.nl 

Waar kan jij de Crisiskaart laten maken in jouw regio ? Kijk hier voor het overzicht van alle organisaties bij wie je de crisiskaart kunt aanvragen.

 

Dit bericht is 2607 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail