Het onderwerp ‘Mensen met verward gedrag’ bij Pauw

Facebooktwitterlinkedinmail

4 april 2018 – Het aantal politiemeldingen van incidenten met personen met verward gedrag steeg de afgelopen jaren explosief. Wat moet er anders? Maandagavond 2 april bij praten we erover met mensen die het van dichtbij meemaken.

Burenoverlast, brandstichting of agressie. Het aantal politiemeldingen van incidenten met verwarde personen steeg het afgelopen jaar tot ruim 83.501. Een stijging van bijna 60 procent vergeleken met 2013. Een triest record! Oorzaak zijn psychiatrische problemen of drugsgebruik, of een combinatie van die twee, waarbij de juiste behandeling ontbreekt.

Danny Jacksteit was zo’n verward persoon en heeft zijn eigen auto in brand gestoken en meubels uit het raam gegooid. Ook praten we met Joke van der Meulen en Marianne Willard, zij hebben allebei een kind dat verward is geraakt. En Marinus Lucet, hij is werkzaam als psychiatrisch-verpleegkundige op het politiebureau in Rijswijk en komt samen met de politie in actie zodra een melding binnenkomt over mensen die verward gedrag vertonen.

Bekijk hier de uitzending van Pauw van maandag 2 april terug. 

 

Dit bericht is 4193 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail