Onderzoekster bepleit aanpak ADHD zonder medicatie

Facebooktwitterlinkedinmail

LOTTE KONING, ADHD

4 februari 2016 – Er zijn meer manieren om kinderen met ADHD te behandelen, dan het geven van medicijnen. Dat zegt onderzoekster Lotte Koning van de Rijksuniversiteit Groningen.

Volgens Koning krijgen steeds meer kinderen het etiket ‘ADHD’er’ opgeplakt. In elke schoolklas zitten er één of twee. De onderzoekster bepleit dat bij kinderen met lichtere vormen van de aandoening gezocht wordt naar andere oplossingen dan medicijnen.

Koning denkt dat veranderingen in de leefomgeving de kinderen helpt. Ze geeft onderwijzers tips hoe ze met de drukke kinderen moeten omgaan. Ouders van drukke kinderen krijgen de komende tijd ook tips In Haren, Groningen en Stadskanaal. Daar worden de bijeenkomsten ‘Druk en Dwars’ gehouden.

Verschil
Het verschil tussen ADHD en een ‘gewoon’ druk kind is zelfs voor de onderzoekster moeilijk uit te leggen. Volgens haar gaat het erom dat het kind problemen ervaart door zijn drukke gedrag. Bovendien kunnen deze kinderen zich slecht concentreren.

Overigens doet Koning niet alle medicatie in de ban. Ze vindt dat kinderen met zwaardere vormen van ADHD nog steeds medicijnen moeten kunnen krijgen.

Bron: en video: rtvnoord.nl 

Dit bericht is 5654 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail