Geen Ritalin maar gamen als medicijn tegen ADHD

Facebooktwitterlinkedinmail

video-game-kid, game , ADHD

4 februari 2016 – Geen pilletje ritalin, maar een game: dat is misschien het medicijn van de toekomst tegen ADHD. Het Amerikaanse ‘digitale medicijnenbedrijf’ Akili Interactive Labs maakt speciale ADHD-games en heeft omgerekend 28 miljoen euro opgehaald bij investeerders om die te gaan ontwikkelen, zo meldt metronieuws.

Met het enorme geldbedrag wil Akili games ontwikkelen tegen ADHD, autisme, depressies en alzheimer, meldt Business Wire. Het bedrijf doet op dit moment klinische testen bij patiënten om te kijken of de games goed genoeg werken.

Nieuwe manieren 

„De noodzaak van veilige en effectieve behandeling van cognitieve stoornissen, waaronder ADHD en autisme, neemt toe en nieuwe manieren zijn nodig voor miljoenen patiënten,” zegt de baas van Akili Eddie Martucci. Zeker bij kinderen ziet het bedrijf een behoefte aan behandelingen waar geen pillen aan te pas komen.

Pilot

Het eerste game-medicijn dat op de markt komt moet kinderen gaan helpen met hun ADHD. Er loopt al een pilot: Project Evo. Dat is een game die gebaseerd is op eerder onderzoek van de Universiteit van Californië.

Onderzoekers testten daar de effecten van de game op 40 kinderen met, en 40 kinderen zonder ADHD. Ze moesten allemaal 30 minuten per dag, 5 dagen in de week gamen. De kinderen met de stoornis hadden daarna meer aandacht, meer remming en ze konden beter onthouden.

Akili gaat nu nog een groter onderzoek doen, waarvan we de resultaten in 2017 mogen verwachten. Zijn deze resultaten positief, dan komt de eerste game tegen ADHD eind 2017 op de markt.

Bron: metronieuws.nl 

 

Dit bericht is 15098 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail