Onderzoek onder nabestaanden van zelfdoding

Facebooktwitterlinkedinmail

25 juni 2021 – 113 Zelfmoordpreventie is een landelijk onderzoek gestart naar zelfdoding. Dat doen zij met behulp van een onderzoeksmethode genaamd psychologische autopsie. Dit houdt in dat 113 nabestaanden die iemand zijn verloren door zelfdoding interviewen, om te leren van hun verhaal. Zij geloven dat de verhalen van nabestaanden kunnen helpen om preventie van zelfdoding te verbeteren.

Belangrijk onderzoek om zelfdoding te voorkomen
De onderzoekers zijn op zoek naar nabestaanden die een dierbare hebben verloren door zelfdoding tussen januari 2019 en nu. Het is van groot belang om meer inzicht te krijgen in de omstandigheden, voorafgaande gebeurtenissen en persoonlijke risicofactoren die tot de zelfdoding hebben geleid. Met deze kennis kunnen we de preventie van zelfdoding verbeteren. Naast de fysieke maatregelen wordt zelfdoding ook voorkomen door opleiding, betere samenwerking en bijvoorbeeld publiekscampagnes.

Deelname onderzoek
Deelnemen aan dit onderzoek houdt in dat 113 een eenmalig interview bij jou zullen afnemen. Het interview zal plaatsvinden tussen mei 2021 en maart 2022 op een dag en tijdstip waarop het jou het beste schikt. Het interview duurt ongeveer twee uur, en ze nemen dit het liefst in persoon bij je af.

Aanmelden of contact
Ben jij een nabestaande en wil je meewerken, lees dan verder op deze pagina om te zien of jij kunt deelnemen aan het onderzoek.

Bron: 113.nl 

Heb jij hulp nodig?
Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.

Dit bericht is 2514 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail