Onderzoek naar veroudering bij ADHD en autisme

Facebooktwitterlinkedinmail

8 januari 2020 – Aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) doen ze sinds enkele jaren onderzoek naar veroudering bij volwassenen met een autismespectrum diagnose (ASD) of een aandachtsdeficiëntie-/hyperactiviteitsstoornis (ADHD).

Het doel van het onderzoek is meer inzicht verkrijgen in veroudering bij mensen met en zonder ASD en/of ADHD, waarbij ze willen weten wie stabiel blijft, achteruitgaat of zelfs vooruitgaat en welke factoren hier invloed op hebben.

Voor dit onderzoek zijn ze nog op zoek naar mannen zonder autisme tussen de 30 en de 50 jaar. Ook zoeken ze nog naar nog autistische vrouwen en mannen tussen de 70 en 90. U kunt meer lezen over het onderzoek in deze flyer.

Mocht u na het lezen van deze brochure interesse hebben in deelname aan het onderzoek, kent u iemand die wel zou willen deelnemen, of wilt u meer informatie ontvangen, dan kunt u contact opnemen met Tulsi Radhoe of Carolien Torenvliet (aging@adhd-autisme.nl of 06-25690466/ 06-28759569). Voor meer informatie over de resultaten uit vorige onderzoeken, kunt u kijken op www.dutcharc.nl

Bron: nederlandsuitismeregister.nl 

Dit bericht is 4772 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail