ADHDennis Weenink ontdekt de wereld van ADHD

Facebooktwitterlinkedinmail

7 januari 2020 – In het nieuwe SBS6-programma ADHDennis duikt voormalig Expeditie Robinson-presentator Dennis Weening in de wereld van ADHD. Hoewel hij volgens zijn omgeving voldoet aan de beschrijving, heeft hij zich nooit laten diagnosticeren.

Hoewel presentator Dennis Weening álle kenmerken van ADHD heeft, was dat nog nooit bij hem onderzocht. Tot voor kort.  In zijn nieuwe SBS6- programma onderzoekt Weening, onder andere samen met psychiater Sandra Kooij van PsyQ, of zijn innerlijke onrust daadwerkelijk voortkomt uit ADHD.

In het programma onderzoekt Weening of zijn innerlijke onrust daadwerkelijk voortkomt uit ADHD en ondergaat hij behandelingen om meer rust te vinden. Het is zijn meest persoonlijke en confronterende zoektocht ooit en daarmee geeft hij een unieke inkijk in zijn privéleven: veelal druk, onrustig en ontzettend chaotisch.

In welke mallemolen belanden mensen na de diagnose ADHD en hoe beïnvloedt dit hun dagelijks leven? Weening gaat in zes afleveringen op zoek naar het antwoord. Hij bezoekt onder andere lotgenoten in binnen- en buitenland en onderzoekt hoe er in verschillende landen tegen ADHD wordt aangekeken.

Team vol druktemakers

Dit doet hij niet alleen, maar samen met zijn cameraman, geluidsman, regisseur en producer die zich net als Weening afvragen of ze óók ADHD hebben.

ADHDennis is vanaf woensdag 8 januari wekelijks om 21.30 uur te zien bij SBS6. 

Bron: psyq.nl / sbs6.nl 

Dit bericht is 4364 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail