Ondernemersnetwerk Ervaringsdeskundigen ONE opgericht

Facebooktwitterlinkedinmail

25 juni 2024 – ‘Het is niet toevallig dat mensen die, door aanleg of ontwikkeling, afwijken van ‘gemiddeld’ vaak voor het ondernemerschap kiezen. Dat past soms gewoon beter’, stelt Thijs van der Rol. Deze ondernemers zouden elkaar meer kunnen vinden. ’Er is een enorme diversiteit in achtergronden én in ondernemersactiviteiten. Ervaringsdeskundige ondernemers doen geweldige dingen op het gebied van cliëntondersteuning, onderzoek, beeldvorming en ook steeds meer op bestuurlijk en beleidsmatig niveau. Maar er gebeurt té veel los van elkaar.’

Daarom heeft Thijs van der Rol, zelf ervaringsdeskundig ondernemer, ONE opgericht, het eerste ondernemersnetwerk dóór en vóór ervaringsdeskundigen. Ervaringsdeskundigen met een eigen onderneming kunnen hier andere ervaringsdeskundige ondernemers ontmoeten, samen intervisie volgen, samenwerkingen starten en opdrachten uitwisselen. Voorafgaand aan de start van ONE zijn ervaringsdeskundige ondernemers geïnterviewd. In deze interviews zijn hun behoeften op dit gebied opgehaald en verwerkt in dit ondernemersnetwerk.

Wat voor netwerk?
ONE is een fysiek én online netwerk voor alle ondernemers die ervaringsdeskundigheid professioneel inzetten. Of je nu neurodivers bent (denk bijvoorbeeld aan: autisme, ADHD of hoogbegaafdheid), niet-aangeboren hersenletsel hebt of ervaringskennis hebt op het gebied van fysieke beperking, psychiatrie of iets heel anders; als jij jouw ervaringskennis inzet in je onderneming, ben je bij ONE op de goede plek.

Het netwerk werkt met besloten LinkedIn-groepen. Daarin kan je, naar eigen wens en behoefte, contact zoeken met andere ondernemers. Ook worden hier opdrachten van externen geplaatst, waar je als ondernemer op kunt reageren.

Intervisies en bijeenkomsten
Ook starten er per september 2024 online ONE-intervisiegroepen, waarvoor je je kunt aanmelden. In deze intervisiegroepen kom je één keer per maand online samen met een vaste groep. Onder professionele begeleiding ga je met elkaar in gesprek over onderwerpen op het raakvlak van ondernemerschap en ervaringsdeskundigheid. Denk aan het bespreken van casussen over grenzen stellen, omgaan met eigen belastbaarheid of dilemma’s over professionele nabijheid en distantie.

Daarnaast zijn er fysieke bijeenkomsten; MeetUp’s. De eerste bijeenkomst is op vrijdag 8 november 2024 in Utrecht. Bij deze MeetUp’s is er plek voor een beperkt aantal deelnemers, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen.

Het eerste jaar is kosteloos! Wanneer je je registreert op de website van ONE kan je deelnemen aan het netwerk. In het startjaar, tot 28 februari 2025, is deelname aan intervisies, MeetUp’s en toegang tot opdrachten gratis uit te proberen. Daarna is voor deze onderdelen van het netwerk een betaald lidmaatschap nodig. De ervaringen in het startjaar worden verwerkt in het uiteindelijke lidmaatschapsaanbod en de kosten hiervan.

Wil je meer weten of wil je als ondernemer aansluiten bij ONE? Ga dan naar de website www.ervaringsdeskundigondernemen.nl

Heb je vragen? Mail dan naar info@ervaringsdeskundigondernemen.nl

Bron: autisme.nl

Dit bericht is 663 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail