Verdiepende cursus voor de behandelaar in de GGZ

Facebooktwitterlinkedinmail

24 juni 2024 – Voor de behandelaar in de GGZ heeft Medilex een speciaal ontwikkelde cursus, waarbij je als behandelaar handvatten krijgt voor diagnostiek en complexe casuïstiek.  De cursus bestaat uit vier interactieve contactdagen van 9.30 tot 16.00 uur in La Vie Meeting Center te Utrecht en start op 18 september 2024 . 

Ben jij behandelaar in de GGZ? Dan begrijpen wij dat er soms situaties in de spreekkamer voorkomen waar onzekerheid bij kan ontstaan. Vraag jij je weleens af of je dat gesprek wel goed hebt aangepakt of twijfel je of jij die ene cliënt eigenlijk wel naar huis had moeten laten gaan?

Het is niet gek om als (startend) behandelaar deze vragen te stellen. Lijkt het je fijn om te oefenen met complexe situaties in een veilige omgeving, zodat je de juiste tools, handvatten en gesprekstechnieken in huis hebt om in te kunnen zetten in de praktijk?

Dat kan nu met de speciaal ontwikkelde vierdaagse cursus, waarbij je als behandelaar handvatten krijgt voor diagnostiek en complexe casuïstiek.

Tijdens de cursus krijg je opdrachten om in de praktijk aan te werken. De volgende bijeenkomst is er ruimte voor intervisie. Per dagdeel is er aandacht voor verschillende vormen van psychopathologie, waarbij oefeningen met gesprekstechnieken en handvatten worden aangeboden. Deze staan in het teken om specifiek de cliënt met deze problematiek te helpen. Gedurende deze cursus leer je meer over hoe je de therapeutische relatie kunt inzetten bij verschillende (complexe) cliënten. Ook worden er handvatten en tools aangeboden voor het benaderen en behandelen van verschillende vormen van psychopathologie.

De cursus wordt verzorgd door onze docenten Tim Walrave en Anne-Marie Claassen, beide zeer ervaren professionals vanuit de praktijk en opleiders in de GGZ.

De cursus bestaat uit vier interactieve contactdagen van 9.30 tot 16.00 uur in La Vie Meeting Center te Utrecht . De najaarseditie 2024 is op 18 september, 9 oktober en 6 & 13 november (woensdagen)

Tijdens de cursus komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

Dag 1: Persoonlijke interactiepatronen – verslaving en depressie
Dag 2: Therapeutisch communiceren – ALK (SOLK) en persoonlijkheidsproblematiek
Dag 3: Diagnostiek en behandeling – suïcidaliteit en trauma
Dag 4: Shared decision making met cliënt en het MDO

Door het interactieve karakter van deze cursus is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Er is veel ruimte voor discussie, vragen en intervisie.

Bron: persbericht

Dit bericht is 683 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail