NZa zet zich in voor oplossing jaarrekeningen ggz 

Facebooktwitterlinkedinmail

Budget geld planning

29 januari 2016 –  De Nederlandse Zorgautoriteit helpt mee aan een oplossing voor de discussie over de jaarrekeningen in de ggz.
In een door de NZa georganiseerd overleg hebben we met verzekeraars en aanbieders op een rijtje gezet waarom het bij enkele instellingen niet lukt om tot een oplossing te komen. Partijen hebben tijdens dit overleg aangegeven dat een oplossing dichtbij is maar dat één van onze regels deze deels in de weg staat. De NZa werkt graag mee aan een oplossing hiervoor en werkt deze nu uit.

We gaan nu de regels voor de hoofdbehandelaar, de therapeut die de behandeling declareert, aanpassen. Daarmee kunnen verzekeraars en de betreffende aanbieders tot de door hen gewenste oplossing komen. Hoe de aanpassing er precies uit gaat zien, werken we zo snel mogelijk uit.

In de ggz zijn de afgelopen tijd veel veranderingen doorgevoerd, de regelgeving is complex. ‘We dragen er van harte aan bij dat aanbieders en verzekeraars de discussie over de jaarrekeningen af kunnen sluiten,’ aldus Marian Kaljouw, voorzitter van de raad van bestuur van de NZa.

Bron: nza.nl 

Dit bericht is 2253 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail