Nieuwe voorstelling over jongeren in de psychiatrie i.s.m. de Bascule

Facebooktwitterlinkedinmail

11 december 2019 – Na twee succesvolle projecten met jongeren in behandeling bij de Bascule, krijgt de samenwerking tussen Frascati Producties en dit centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie, een vervolg. Op zaterdag 14 december is de onderzoeksvoorstelling Klas 5 te zien in Frascati, geregisseerd door theatermaker Priscilla Vaudelle.

Klas 5
In dit nieuwe theaterproject onderzoekt Priscilla Vaudelle (Frascati Producties, Lost Project) samen met de Bascule wat man-zijn is. Een jongen uit Klas 5 van de Bascule en zijn coach ontmoeten elkaar. Wanneer ben je een echte man? En wie bepaalt dat eigenlijk? Een eerste onderzoekspresentatie over mannelijke identiteit en kwetsbaarheid anno nu, waarbij jongere en coach gelijkwaardig het podium met elkaar delen.

Over Priscilla Vaudelle
Sinds 2017 doet Priscilla Vaudelle samen met theatermaker Tim van den Heuvel onderzoek naar jonge mannen in Amsterdam. In dat kader maakten zij eerder met theatercollectief LostProject de succesvolle voorstelling MAN DOWN. Dit onderzoek krijgt nu een vervolg met Klas 5.

Over de Bascule
De Bascule is een academisch centrum voor kinder- jeugdpsychiatrie en verleent psychiatrische zorg aan kinderen, jongeren en gezinnen in Nederland. De Bascule werkt nauw samen met de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit. Hierdoor zijn zij betrokken bij onderwijs, opleiding en onderzoek. Eerder kwamen de voorstellingen The Well en The Tree van regisseur Alexandra Broeder in samenwerking met de Bascule tot stand.

De (on)vertelde stad
De voorstelling maakt deel uit van de programmalijn De (on)vertelde stad van Frascati, gericht op de ontwikkeling van theater over de stad, mét de stad. Theater dat zich verhoudt tot urgente stedelijke thema’s en tot stand komt in nauwe samenwerking met Amsterdamse instellingen waarvan de Bascule er één is.

Klas 5
Priscilla Vaudelle / Frascati Producties i.s.m. de Bascule
Zaterdag 14 december | 20:00 uur | Frascati 4

Bron: persbericht

Dit bericht is 4922 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail