Nieuwe app belooft betere behandeling schizofrenie

Facebooktwitterlinkedinmail

6-schizofrenie-marrokanen1

12 april 2016 – Medicijnen kunnen een groot aantal symptomen van schizofrenie verminderen. Maar  angst of gebrek aan motivatie blijven daardoor onderbelicht. Een nieuwe app genaamd Prime moet daar nu verandering in gaan brengen, schrijft Fortune. De app biedt bij een crisissituatie eenvoudig toegang tot medische professionals. 

Prime richt zich primair op het actieve karakter van de patiënt door de inzet van een mix van sociale netwerken , on-demand therapie en takenmanagement. Volgens de ontwikkelaars van de app hebben veel schizofreniepatiënten de neiging om zichzelf sociaal te isoleren, ook wanneer de medicatie aanslaat. Via de app kunnen deze patiënten met elkaar in contact komen om ervaringen te delen.

21 miljoen patiënten

Verder biedt de app gebruikers eenvoudige toegang tot medische professionals. Deze kunnen bijvoorbeeld ad hoc worden ingeschakeld mocht zich er een crisissituatie voordoen. Daarnaast is het voor gebruikers van de app mogelijk om bepaalde doelen te stellen voor zichzelf, bijvoorbeeld het verbeteren van hun dagelijkse routine. Momenteel bevindt Prime zich nog in de testfase en zal mogelijk volgend jaar breder beschikbaar komen.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) lijden er wereldwijd meer dan 21 miljoen mensen aan schizofrenie. Hoewel de ziekte is te behandelen, ontvangt de helft van de patiënten hiervoor geen zorg.

Bron: icthealth.nl 

Dit bericht is 4424 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail