Nieuwe ADHD app beschikbaar voor iedereen die start met medicatie

Facebooktwitterlinkedinmail

23  juni 2022 – Vanaf deze maand is de myADHDay-app gratis te downloaden voor iedereen die gaat starten met ADHD-medicatie. De myADHDay-app is er voor tieners en volwassenen met ADHD of de ouders van kinderen met ADHD. De app heeft als doel de start van de behandeling met medicijnen zo goed mogelijk te ondersteunen. Vooral de eerste 6 weken vormen vaak een uitdaging, omdat het tijdstip van inname en de dosering individueel bepaald wordt.

De app biedt patiënten naast leefstijl tips en informatie ook de mogelijkheid om de gezondheid te monitoren door het bijhouden van een dagboek. Deze gegevens geven de patiënt zelf inzicht, maar de app biedt ook de mogelijkheid om informatie te delen met de zorgverlener. De app is ontwikkeld door Synappz Digital Healthcare in opdracht van Medice BV.

Kinder- en jeugdpsychiater Philippe Collin: “In de nieuwe myADHDay-app kun je op een leuke en overzichtelijke wijze je functioneren, medicatie en andere informatie weergeven. Ook uitermate geschikt voor jonge kinderen.”

Esther: “De myADHDay-app heeft mij geholpen een beter inzicht te krijgen in mijn dagindeling en medicatiegebruik. Wat werkt wel en wat werkt minder goed. De tips en reminders op mijn telefoon zorgden ervoor dat ik betrokken bleef.”

Over Synappz Digital Healthcare

De myADHDay-app is ontwikkeld door Synappz Digital Healthcare op basis van het Clinicards platform. Dit is een digitaal zorgplatform om patiënten te monitoren, informeren en coachen. Deze technologie wordt in Nederland gebruikt door tientallen ziekenhuizen, en zorginstellingen. Synappz is gecertificeerd volgens ISO 9001, ISO 27001 én NEN 7510 (Informatiebeveiliging Management in de Zorg inclusief de daaraan gerelateerde richtlijnen NEN 7512 en 7513). Persoonsgegevens worden op een veilige manier opgeslagen zodat de privacy van patiënten gewaarborgd is volgens de strikte normen en eisen van de EU wet- en regelgeving.

Over Medice

Medice BV heeft een 100% focus op de behandeling van ADHD. Medice wil met haar producten en diensten een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid en kwaliteit van leven van kinderen en volwassenen met ADHD. Vanuit deze visie is ook het initiatief voor de ontwikkeling van de myADHDay-app tot stand gekomen.

Bron: persbericht

Dit bericht is 4180 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail