Nieuw pg-subsidiekader gepubliceerd in de Staatscourant

Facebooktwitterlinkedinmail

17 augustus 2023 – De nieuwe subsidieregeling patiënten- en gehandicaptenorganisaties is definitief en gepubliceerd in de Staatscourant. Pg-organisaties kunnen in september een instellingssubsidie aanvragen voor 2024 – 2028, en vanaf 1 januari een projectsubsidie.

4 soorten subsidies
De nieuwe subsidieregeling maakt onderscheid tussen 4 verschillende subsidies, ook wel ‘stromen’ genoemd:

  • Instellingssubsidie, totaal € 19 miljoen per jaar.
  • Projectsubsidie gericht op impact en bereik, totaal € 1,5 miljoen per jaar.
  • Instellingssubsidie federaties van samenwerkende patiënten- en gehandicaptenorganisaties, totaal € 2 miljoen per jaar.
  • Instellingssubsidie pg-koepels: Patiëntenfederatie Nederland, MIND en Ieder(in), totaal € 8 miljoen per jaar.

De instellingssubsidie is voor belangenbehartiging, informatievoorziening of de organisatie van lotgenotencontact, en moet jaarlijks aangevraagd worden – tussen 1 september en 1 oktober. Projectsubsidies kunnen vanaf 1 januari 2024 worden aangevraagd.

Wil je meer weten over de nieuwe subsidieregeling en wat er nieuw is ten opzichte van de huidige regeling? Lees verder op de website van PGOsupport.

Subsidie aanvragen
Van 1 september – 30 september kun je subsidie aanvragen via DUS-i. Op de website van DUS-i vind je de regeling en veelgestelde vragen. Voor meer informatie over het aanvragen van subsidie kun je ook terecht bij PGOsupport.

Binnen enkele dagen verwachten we ook een website over de nieuwe regeling, met ook een voorbeeld aanvraagformulier. Die delen we uiteraard als de website live is.

Online vragenuur 29 augustus
Er is veel belangstelling voor de online vragenuurtjes van PGOsupport over de nieuwe subsidieregeling. Op 29 augustus is het volgende vragenuur. Je kunt je daar voor aanmelden.

Bron: mindplatform.nl

Dit bericht is 723 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail