Minder gelukkig en meer keuzestress door social media

Facebooktwitterlinkedinmail

1 februari 2024 – 2,2 miljoen mensen in Nederland zeggen zich minder gelukkig te voelen door het gebruik van social media. Daarnaast ervaren ze onder meer keuzestress en zijn bang iets te missen (FOMO).  6,3 miljoen miljoen Nederlanders vinden dat social media een gevaar vormen voor ons mentaal welzijn. Dat concludeert onderzoeksbureau Newcom, op basis van een representatief onderzoek onder 7100 mensen.

14,3 miljoen Nederlanders maken gebruik van social media en gemiddeld genomen besteden we bijna 2 uren per dag aan social media. Blijkbaar gebruiken we dus meer social media en ook intensiever. Maar we worden er niet altijd even gelukkig van. Interessant is dat  er een sterk verband zit tussen de mate waarin men social media intensief gebruikt en men er minder gelukkig van wordt.  Juist de jongere generaties (Gen-Z en Millennials) besteden er veel tijd aan, maar zijn relatief ook degene die er minder gelukkig van worden.

Sociale media leiden ook tot keuzestress en de angst niet aan het perfecte plaatje te kunnen voldoen. “Was een ander feestje niet veel leuker dan die waar jij bent geweest? Heb je wel de juiste kleren gekozen om erbij te horen? Influencers schetsen een perfect beeld waar gebruikers aan willen voldoen. Die schaduwkant openbaart zich bij steeds meer mensen, aldus de onderzoekers.

Benieuwd geworden naar de overige resultaten?

Bestel dan kosteloos het meest actuele volledige rapport .U krijgt het rapport direct toegezonden.

Bron: nos.nl / newcom.nl

 

Dit bericht is 716 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail