MIND: leg problemen in jeugdzorg niet bij de cliënten neer!

Facebooktwitterlinkedinmail

27 juni 2020 – Op 22 juni kopt Skipr dat de ‘jeugdzorg uit geldnood duizenden behandelingen stopt’. Het zou gaan om vaak verliesgevende zorg voor jeugdigen met zware problemen: jongeren met een verstandelijke beperking, psychische problemen, een depressieve stoornis, jeugd die suïcidaal is of uit gezinnen komt met multiproblemen.

De stop wordt deze zomer verwacht en heeft als voornaamste oorzaak dat kabinet en gemeenten na 1 juli de gemiste zorgomzet door corona niet meer betalen. Dit werd eind mei aangekondigd. Diverse brancheorganisaties in het sociaal domein en de jeugdzorg stuurden hierover deze brandbrief naar de kamer.

MIND is boos dat de gevolgen van de financiële problemen wederom op de schouders van de cliënten komen te liggen, in dit geval jeugdigen en hun ouders. Het stoppen van de behandeling, en alleen al de aankondiging daarvan, betekent onzekerheid voor veel cliënten en het risico dat zij nog langer moeten wachten op een behandeling.

MIND roept de jeugdzorginstellingen, kabinet en gemeenten op om de geldproblemen niet ten koste te laten komen van cliënten door hen in de kou te laten staan en hen wederom de wachtrij in te duwen. MIND vraagt van de betrokken partijen dat zij hun verantwoordelijkheid nemen. Cliënten mogen nooit het slachtoffer worden van deze discussie over geld.

Bron: mindplatform.nl

Dit bericht is 1835 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail