LOC Zeggenschap in zorg: verder uitstel zeggenschap in de zorg onaanvaardbaar

Facebooktwitterlinkedinmail

edith-schippers

16 november 2015 – Mensen die zorg krijgen hebben maximale zeggenschap nodig over hun zorg. De Tweede Kamer heeft vorige week de motie Bouwmeester/Dik-Faber over vergroting van de invloed van cliënten bij zorginstellingen en verzekeraars aangenomen.

Minister Schippers heeft de Tweede Kamer laten weten dat zij eerst achter de schermen advies wil inwinnen over de uitvoering van deze motie. En dat daarmee de komst van nieuwe wetgeving, die de invloed van cliënten versterkt, vertraagt.

LOC Zeggenschap in zorg vindt een verder uitstel van nieuwe wetgeving onaanvaardbaar. Cliëntenraden wachten al heel lang op betere wetgeving. En de invloed bij verzekeraars is ook hard nodig. LOC pleit voor een openbare consultatie over de nieuwe wetgeving. Daarmee is voor iedereen transparant wat er gebeurt. En kan de wetgeving snel tot stand komen.

Wij roepen minister Schippers dringend op nu haast te maken met de nieuwe wetgeving. En snel een openbare consultatie hierover te starten.

Download “Kamerbrief over de motie vergroten van de zeggenschap van verzekerden, patiënten en cliënten” PDF document | 1 pagina | 64 kB  Kamerstuk: Kamerbrief | 16-11-2015

Kamerbrief over motie wetsvoorstel Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen Kamerstuk: Kamerbrief | 16-11-2015

Minister Schippers (VWS) informeert de Eerste Kamer over het wetsvoorstel Invloed Verzekerden en het wetsvoorstel Wet…

Dit bericht is 2750 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail