Koningin Máxima bezoekt Lister en Enik Recovery College

Facebooktwitterlinkedinmail

15 oktober 2020 – Woensdagmiddag 14 oktober ontving Lister bezoek van Hare Majesteit Koningin Máxima. Het werkbezoek stond in het teken van het Gebiedsteam ggz, een netwerksamenwerking tussen Lister en Altrecht. Samen bieden Lister en Altrecht begeleiding en behandeling aan mensen met een ernstige psychische kwetsbaarheid dichtbij huis, in de wijk. Het werkbezoek vond plaats bij Enik Recovery College in Hoograven. 

Lister en Altrecht startten in 2018 met deze netwerksamenwerking, waaraan ook andere (zorg)organisaties meewerken. Begeleiders van Lister en behandelaars van Altrecht bieden persoonlijke ondersteuning dichtbij en afgestemd op ieders individuele behoefte. Mensen met psychische klachten, een verstandelijke beperking of een maatschappelijk probleem krijgen zo sneller, betere ondersteuning. In totaal zijn er in Utrecht en omgeving elf teams actief die bijna 850 cliënten vanuit Lister begeleiden. Altrecht behandelt ongeveer 3.000 patiënten vanuit het Gebiedsteam ggz.

Enik Recovery College

Naast drie gesprekken met bestuurders, medewerkers, cliënten en hun naastbetrokkenen over het Gebiedsteam ggz sprak de koningin met de oprichters en ervaringsdeskundigen van Enik Recovery College. Dit centrum voor ontwikkeling en scholing rondom herstel bestond in mei vijf jaar en trekt inmiddels jaarlijks bijna 1000 unieke deelnemers die door middel van trainingen en workshops werken aan hun herstel.

Hartverwarmend bezoek

Voor Lister was het heel belangrijk en bovendien hartverwarmend dat koningin Máxima een werkbezoek kwam brengen. Zij liet een grote betrokkenheid zien bij mensen met een psychische kwetsbaarheid. Juist in deze tijd hebben we deze steun hard nodig. Het werkbezoek  vond plaats met inachtneming van de geldende richtlijnen rondom het coronavirus.

Over Lister

Lister biedt ondersteuning en als het nodig is ook huisvesting aan mensen van wie het leven ontwricht is geraakt door een psychische kwetsbaarheid. Gespecialiseerde medewerkers geven de begeleiding samen met hem of haar en het netwerk vorm. Hoe intensief deze begeleiding is, is afhankelijk van wat nodig is. In onze aanpak gebruiken we de kennis en kracht van opgeleide ervaringsdeskundigen. We gaan door tot iemand weer zonder ons verder kan. Dat dit moment komt, daar vertrouwen we op!

Feiten en cijfers Lister;

  • begeleidt ruim 1700 cliënten met een psychische kwetsbaarheid en/of verslavingsproblemen in Utrecht, Nieuwegein, Houten, IJsselstein, Vijfheerenlanden en Lopik
  • Begeleiding wordt geboden zowel bij mensen thuis als in woonhuizen van Lister
  • ondersteunt en begeleidt mensen bij het vinden van (vrijwilligers)werk of dagbesteding
  • stimuleert en faciliteert peer-to-peer ondersteuning in de begeleiding en via Enik Recovery College
  •  heeft 31 locaties in Utrecht, Houten, Nieuwegein, IJsselstein, Vijfheerenlanden en Lopik
  • heeft 760 medewerkers.

Bron: persbericht

Dit bericht is 2775 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail