De Nederlandse ggz pleit voor ruimhartige regeling zorgbonus

Facebooktwitterlinkedinmail

22 augustus 2020 – De Nederlandse ggz en andere zorgbranches vinden het maken van een onderscheid tussen (groepen) werknemers voor de regeling zorgbonus onwenselijk. Zij pleiten voor een ruimhartige regeling. Begin september maakt VWS meer bekend over de definitieve inhoud van de bonusregeling.

De Nederlandse ggz wil deze week via een uitvraag onder een aantal leden meer zicht krijgen op de wensen en dilemma’s die er leven rond de zorgbonus. VWS heeft de zorgbranches gevraagd om input om de bonusregeling uitvoerbaar te maken.

Beloning voor zorgmedewerkers

Het is de wens van de Tweede Kamer en het kabinet om zorgmedewerkers te belonen die in hun werk direct of indirect de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus hebben ondervonden. De minister heeft op 25 juni 2020 in een Kamerbrief aangekondigd medewerkers in de zorg een bonus van €1000,- netto toe te kennen. De Nederlandse ggz volgt de ontwikkelingen op de voet. Wij vinden het van belang de waardering en dankbaarheid van de samenleving over te brengen aan onze zorgmedewerkers. Eerder hebben wij al laten weten blij te zijn met het besluit van het kabinet om zorgpersoneel te belonen voor de extra inspanningen tijdens de coronacrisis. Daarom willen wij bijdragen aan de uitvoering van de bonusregeling. Voorop staat natuurlijk dat het een regeling vanuit VWS is.

Goede uitvoering

Inmiddels zijn de eerste contouren van de regeling voor een bonus voor zorgmedewerkers bekend. Voor VWS bleek het geen eenvoudige opgave om vast te stellen hoe deze bonus bij de juiste mensen terecht kan komen. De Nederlandse ggz geeft samen met de andere zorgbranches aan het te waarderen dat de branches worden betrokken om tot een goede uitvoering van de regeling te komen. Tegelijkertijd vinden wij het maken van onderscheid tussen (groepen) werknemers onwenselijk. Daarom pleiten wij voor een ruimhartige regeling.

Bron: denederlandseggz.nl

Dit bericht is 3398 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail