Kans op terugval na een burn-out is groter door corona

Facebooktwitterlinkedinmail

16 juli 2020 – Het normaal gesproken al lastig genoeg om na een burn-out weer beginnen met werken.  Maar hoe gaat het als je moet re-integreren midden in de corona-pandemie? Dat vraagt nu.nl zich af. 

Werknemers die bezig zijn met een langdurig reïntegratietraject worden onzeker en gaan harder en langer werken omdat ze bang zijn dat bij hun werkgever het geduld opraakt.

Als je  na een burn-out weer aan de slag gaat doorloop je een intensief traject. In kleine stappen en onder begeleiding krijg je steeds wat meer taken. Maar in de huidige realiteit van thuiswerken, beeldbellen en een gebrek aan collega’s zijn er genoeg valkuilen die een goed re-integratieplan bemoeilijken.

Werknemers die  nu  re-integreren, kan bijvoorbeeld niet rekenen op sociale steun en feedback van collega’s en leidinggevenden – iemand die regelmatig gesprekken met je voert over hoe het gaat, je complimenten geeft over je voortgang, maar ook aan de bel trekt als je te lang  en te hard werkt.

Een ander punt zijn de extra zorgen die nu boven op de burn-outstress komen. Werkstress wordt versterkt door eindeloos piekeren over corona.  Uit onderzoek blijkt dat werkstress  verminderd kan worden door regie over  je werk te krijgen, maar dat is zeker op afstand werkend lastiger is. .

Voordelen van het thuiswerken is  de extra rust maar nu kantoren weer opengaan is het aan te raden om op kantoor te werken samen met je leidinggevende.  Dat je elkaar ziet en dat je face-to-face gesprekken kunt voeren komt het reintegratieproces ten goede.

Bron: nu.nl 

Dit bericht is 3440 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail