Juridische problemen kunnen leiden tot psychische klachten en omgekeerd 

Facebooktwitterlinkedinmail

23 maart 2021- Wist u dat 4 op de 10 Nederlanders ooit in hun leven te maken krijgen met een psychische aandoening ? Het is belangrijk dat mensen met dergelijke problemen passende geestelijke gezondheidszorg (ggz) krijgen.

Voor hulp bij psychische problemen gaat men over het algemeen eerst naar de huisarts. De arts kan binnen zijn praktijk hulp bieden of een doorverwijzing geven naar de basis- of gespecialiseerde ggz. Er zijn verschillende oorzaken van psychische aandoeningen. Wat je hebt meegemaakt kan veel invloed hebben. Maar ook hoe (on)gezond je leeft. Heftige gebeurtenissen, armoede, infectieziektes, drugsgebruik en alcohol kunnen mensen die er aanleg voor hebben, een duw geven in de richting van een psychische aandoening.

Psychische problemen kunnen heel klein beginnen en steeds erger worden. Het kan lang duren voordat men zich realiseert dat er iets ernstigs aan de hand is. Bij een psychisch probleem gaat het niet om een dipje, maar om een serieus probleem waar mensen behoorlijk last van hebben en er onder lijden. Het kan verstrekkende gevolgen hebben voor het algemeen welbevinden, werk, sociale relaties. Erfelijke factoren kunnen een rol bij het ontstaan van psychische klachten. Maar ook door levensgebeurtenissen, tegenslagen, schulden, armoede ziekte of veranderingen worden mensen kwetsbaarder.

Het hebben van conflicten zoals een verstoord arbeidsverhouding , een vechtscheiding of andere juridische problemen kunnen stress veroorzaken en daarmee bij dragen aan het ontstaan psychische of psyche sociale klachten. Een jurist die kan bemiddelen en kan bijstaan met het nemen van moeilijke maar hoognodige beslissingen en juiste keuzes kan dan helpend zijn. Het vinden van de juiste juridische hulp start eenvoudig met het bezoeken van de website Justius.

Ook zijn er mensen met psychische problemen die in juridische problemen raken door hun gedrag zoals bij woonoverlast en dreigende huisuitzetting.  Daarnaast zijn er nog juridische zaken zoals een rechterlijke machtiging of een observatiematiging waarmee men te maken kan krijgen.

Bron: persbericht

Dit bericht is 3988 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail