Wachttijden in de GGZ te lang

Facebooktwitterlinkedinmail

wachtlijst, wachten, wachttijden

20 mei 2016 – De groeiende wachttijden in de geestelijke gezondheidszorg brachten het Landelijk Platform GGz er gisteren toe een brandbrief naar de Tweede Kamer te sturen, zo meldt het AD.nl 

Wie in nood aanklopt bij een psycholoog of psychiater kan halverwege 2016 al te horen krijgen dat hulp pas in 2017 kan worden genoden omdat het budget van de zorgverzekeraar op is.  Woordvoerster Mirjam Drost van de LPGGZ vindt dit onacceptabel; ,,Loop je met zelfmoordneigingen rond of ben je psychosegevoelig, dan moet je snel hulp kunnen krijgen.”Ook de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten (LVVP) trekt aan de bel. ,,Steeds vaker krijgen we van onze leden te horen dat ze nee moeten verkopen,” zegt Annemarie van der Meer.

Vooral de grote verzekeraars kopen veel te krappe budgetten in, aldus van der Meer,. Zorgverleners kunnen er ook voor kiezen het contract met de zorgverzekeraar niet te ondertekenen maar dan zullen veel cliënten voor een andere hulpverlener kiezen omdat ze namelijk met een zorg in natura polis, de grootste groep,  bij  een ‘gecontracteerde zorgaanbieder’ goedkoper uit zijn.

Bron: ad.nl 

Dit bericht is 3515 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail