Jaarlijks Congres Verslavingsproblematiek – 2e editie

Facebooktwitterlinkedinmail

15 november 2019 – Op donderdag 5 maart 2020 vindt in Zwolle het jaarlijks congres verslavingsproblematiek plaats. Op het congres over verslavingsproblematiek wordt verslaving dit keer bekeken in samenhang met andere belangrijke kenmerken van de persoon en diens situatie.

Wat betekent het wanneer je met iemand met een verslaving en een hoog IQ te maken krijgt? Of juist iemand met een LVB? Welke rol speelt groepsdruk? En wat te denken van erfelijkheid? Of cultuur?  Ook is er vaak een interactie tussen de verslaving enerzijds en psychiatrische problematiek anderzijds.

En wat doe je dan concreet in de behandeling of begeleiding van deze kwetsbare mensen? Hoe zet je elementen uit de motiverende gespreksvoering in? Hoe stel je realistische en haalbare doelen die ook gedragen worden door je cliënt en diens omgeving? Hoe ondersteun je mensen met een verslavingsprobleem in hun ouderschap?  Deze en andere, aanverwante vragen worden op het congres uitvoerig besproken.

Sprekers

  • Prof. Dr. Jacqueline Vink (Radboud Universiteit Nijmegen) – De invloed van erfelijke factoren
  • Prof. Dr. Vincent Hendriks (Curium-LUMC) – Verslavingsinterventies
  • Dr. Tibor Brunt (Universiteit van Amsterdam) – Verslaving, een gevolg van groepsdruk of opvoeding?
  • Dr. Murat Can (EsensGGZ) – Verschillende aspecten van verslaving bij migranten
  • Bernard van ’t Klooster (Novadic-Kentron) – Motiverende gespreksvoering bij verslaving
  • Dr. Victor Buwalda (Novadic-Kentron) – Preventie en behandeling bij alcoholverslaving
  • Drs. Ellen Rosenberg (Inforsa) – Verslaving en ouderschap

 

Accreditatie, korting en aanmelding

Voor dit jaarlijks congres is accreditatie aangevraagd bij SKJ, AbSg*, NIP K&J/NVO-OG, FGzPt, Kwaliteitsregister V&V, VSR, Registerplein en Register Vaktherapie.

Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op de website van de organisatie.

Dit bericht is 3064 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail