GGZ Friesland pionier met invoering generatieregeling

Facebooktwitterlinkedinmail

15 november 2019 – GGZ Friesland voert, voor zover bekend, als eerste ggz-instelling in ons land de zogeheten generatieregeling in. Medewerkers van 63 jaar of ouder hebben in die regeling de mogelijkheid om 80 procent van de huidige contractomvang te gaan werken, daarbij 90 procent salaris te ontvangen en 100 procent pensioenopbouw.

,,Door de toenemende vergrijzing binnen ons personeelsbestand, maar ook op de Friese arbeidsmarkt, hebben we gezocht naar creatieve mogelijkheden om de duurzame inzetbaarheid van onze oudere medewerkers te bevorderen. Dit met als doel dat zij ‘gezond’ de eindstreep kunnen halen”, laat GGZ Friesland weten.

Met de voorgestelde generatieregeling snijdt het mes aan twee kanten. ,,We behouden onze goede en ervaren arbeidskrachten én kunnen, om in onze vervangingsvraag te voorzien, perspectief bieden aan de groep jonge professionals op de Friese arbeidsmarkt.”

Motivatie:

  • We binden medewerkers aan GGZ Friesland en behouden de kennis en kunde van deze medewerkers;
  • We ‘vergroenen’ onze personeelsbezetting doordat de herbezetting van de vrijgekomen uren bij voorkeur door jongere arbeidskrachten geschiedt;
  • Door de kennis en kunde van onze oudere medewerker te koppelen aan het elan van de nieuwe (jongere) medewerkers wordt zowel de kwaliteit als de continuïteit van de zorg geborgd.

De generatieregeling is niet opgenomen in de cao GGZ 2019-2021 niet opgenomen. GGZ Friesland is binnen de Nederlandse ggz-sector een pionier met deze regeling.

Bron: persbericht

Dit bericht is 5063 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail