Jaarlijks congres Hechtingsproblematiek – 8e editie – 2021

Facebooktwitterlinkedinmail

16 juni 2021 – Het jaarlijks congres over hechtingsproblematiek wordt in combi-vorm aangeboden. Dat betekent dat je ervoor kan kiezen om het congres op 7 oktober in Eindhoven bij te wonen, of om vanaf die datum een maand de tijd te hebben om het on-demand te bekijken. Het thema van dit jaar is “gehechtheid in kwetsbare gezins- en familiebanden”.

Waarom dit congres?

Het tot stand brengen van een veilige gehechtheid is niet altijd eenvoudig. Extra moeilijk wordt het wanneer de ouder-kind relatie door bijvoorbeeld psychopathologie, een beperking of nare gebeurtenissen in het verleden, belast is. In de hulpverlening en het onderwijs kom je dit type kinderen, ouders, gezinnen en families vaak tegen. Dit congres gaat over de manier waarop je de problematiek van deze mensen herkent en wat je er vervolgens mee kunt doen. 

Wat als een ouder een psychiatrisch of verslavingsprobleem heeft? Hoe kan faalangst voortkomen uit hechtingsproblematiek? Hoe doorbreek je intergenerationele overdracht? Hoe ga je om met gehechtheid als een kind in een pleeg- of adoptiegezin woont en de eigen ouders al dan niet nog in beeld zijn? Wat als ouder(s) en / of kind een licht verstandelijke beperking hebben? Wat als een gezin uit een andere cultuur afkomstig is? Wat kun en moet je met gehechtheidsproblemen in (samenwerking met) het onderwijs? Deze en diverse andere vragen staan centraal op dit jaarlijkse, geaccrediteerde congres over hechtingsproblematiek. 

Sprekers

Zeven experts uit wetenschap en praktijk zullen op dit congres hun inzichten en praktische handvatten met de deelnemers delen:

  • Prof. Dr. Geert Jan Stams (Universiteit van Amsterdam) – Problematische gehechtheid
  • Drs. Ard Nieuwenbroek (Ortho-Hulp) – Faalangst en gehechtheid
  • Giel Vaessen (Kinkindekabel) – Over hechting, emotie en intergenerationele overdracht
  • Dr. Anneke Vinke (Adoptiepraktijk Vinke) – Gehechtheidsrelaties in pleeg- en adoptiegezinnen
  • Dr. Paula Sterkenburg (Bartiméus) – Gehechtheid bij mensen met een (L)VB
  • Anton Horeweg M SEN (InHolland) – De klas als veilige haven
  • Jennet Ahbouk MSc. (Praktijk HSN) – Hechtingsproblematiek bij niet westerse mensen
    Meer…

Accreditatie, korting en aanmelding

Voor dit online congres is accreditatie aangevraagd bij SKJ, NIP K&J / NVO-OG, FGzPt, AbSG / KNMG-GAIA, Kwaliteitsregister V&V, Verpleegkundig specialisten register, Registerplein, LV POH-GGZ, Register vaktherapie en Lerarenportfolio.

Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op de site van het Euregionaal Congresburo.

Bron: persbericht

Dit bericht is 2130 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail