Lezing Prof. Dr. Erik Scherder in het teken van de week van mentale gezondheid

Facebooktwitterlinkedinmail

15 mei 2023 – Van 22 tot 28 mei wordt mentale gezondheid extra onder de aandacht gebracht tijdens de jaarlijkse European Mental Health Week. De vier hoger onderwijs instellingen in Amsterdam, de UvA, VU Amsterdam, HvA en InHolland, besloten hun handen ineen te slaan en samen een lezing te organiseren gerelateerd aan dit thema. Hoogleraar Erik Scherder zal daarom op 23 mei in de Bazel in Amsterdam meer vertellen (in het Engels) over de invloed van beweging op je mentale en fysieke gezondheid.

De week van de mentale gezondheid
Mentale gezondheid is een onderwerp dat zeker sinds de corona uitbraak in 2020 steeds vaker aan bod komt. Het begint duidelijk te worden dat mentale gezondheid bespreekbaarder moet worden om zo het stigma dat hangt rondom mentale gezondheid te doorbreken. Sinds dit jaar wordt de European Mental Health Week eind mei ook door Rijksoverheid gepromoot. Ze willen daarmee onderwijsinstellingen, sport organisaties en andere maatschappelijke organisaties aansporen om meer aandacht te besteden aan het onderwerp van mentale gezondheid. Als onderwijsinstelling vind de VU Amsterdam mentaal welzijn van studenten heel belangrijk, en zet zich daarom graag in om het welzijn van studenten te verbeteren.

Erik Scherder en zijn kennis over het brein
Met deze week in het achterhoofd heeft de VU, in samenwerking met de UvA, HvA, InHolland en Thrive Amsterdam, besloten om een lezing te organiseren met Erik Scherder, die als hoogleraar klinische neuropsychologie verbonden is aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Erik Scherder weet alles over de functie van het brein en geeft hier op een enthousiaste manier colleges over. Door de jaren heen heeft hij meerdere onderwijsprijzen gewonnen en is hij regelmatig te gast bij verschillende talkshows. Op 23 mei zal zijn lezing in de Bazel gaan over de invloed van beweging op het brein.

Bron: vu.nl

Dit bericht is 2039 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail