De acht meest gelezen berichten in 2022

Facebooktwitterlinkedinmail

29 december 2022 –  Welke berichten werden het meest aangeklikt op ggznieuws.nl in 2022? Hieronder vind je een overzicht van de top acht;

1. Waarom duurt het herstel van burn-out zo lang? 
herstel van burnout, burn-out, overvraging, congresChronische overbelasting en cumulerend hersteltekort leiden tot energetische uitputting en ontregelingen waardoor burnout ontstaat en voortduurt.  Burnout duurt het langst van alle werkgerelateerde psychische klachten. Opvallend is ook de grote spreiding in duur van burnout: van drie maanden tot meer dan een jaar. Waarom duurt het herstel soms zo lang?

Lees verder >>

2. Acht feiten die u moeten weten over psychose!
psychotische ervaringen, psychose , PTSS, psychotische PatientenVeel mensen die een psychose gehad hebben, schamen zich er vaak voor. Ook voor hun familie is het een taboe-onderwerp. Dat is niet nodig, want het kan iedereen overkomen. Mannen hebben er ongeveer evenveel kans op als vrouwen. Ook met intelligentie of opleiding heeft een psychose niets te maken. De belangrijkste factoren die bepalen of iemand een psychose krijgt, zijn..

Lees verder >>

3. Tien tips; wat kun je doen voor iemand met een psychose (en wat liever niet)
hallucinaties, psychose, psychosezorg, vrouwen,psychedelica, psychosesAnne Marsman is redacteur bij PsychoseNet. Aan de hand van een persoonlijk ervaring met het hulp bieden aan iemand met een psychose  beschrijft zij een aantal tips voor het omgaan met iemand in een psychotische crisis.

Lees verder >>

 

4. Hoe herken je autisme bij baby’s, peuters en kleuters?
autisme, peuter, slaapproblemen, kinderen ,Steeds vaker hoor je dat een kind autistisch is, of ‘een stoornis in het autistisch spectrum’ heeft, of ‘een aan autisme verwante stoornis’. Hoe ziet dat eruit?Autisme is een ‘pervasieve ontwikkelingsstoornis’. Of een kind autistisch is, wordt vastgesteld door te kijken naar het gedrag.

Lees verder >>

 

5. Hoe herken je de 4 signalen van borderline?
depressie-sigcnaleringskaartWordt jouw kind soms enorm boos of verdrietig zonder duidelijke aanleiding? Of blijft elke emotie achterwege, waar je die wel zou verwachten? Wees dan alert, het zijn signalen die kunnen duiden op borderline. Een heel nare stoornis, waarbij snel herkennen een wereld van verschil maakt,

Lees verder >>>

 

6. Is het erg om overdag op bed te liggen als je depressief bent?
slaap, droom, slapeloosheid, slapenJe vriendin is depressief. Ze probeert zo goed en zo kwaad als het gaat mee te doen met het dagelijks leven, maar dat is niet altijd makkelijk. De dagen duren lang of gaan aan haar voorbij terwijl ze op de automatische piloot doet wat er van haar verwacht wordt. En vaak is het te veel. Ze kruipt ‘s middags moe en overprikkeld terug in bed en rolt de deken om zich heen.

Lees verder >>>

 

7. Zeven tips bij de angststoornis hypochondrie
hypochondrie, angststoornisHet lekkere weer is voorbij. Het wordt guur en nat, dus meer redenen om ziek te worden. Wanneer je dit denkt dan schijnt dit ook eerder te gebeuren. Wanneer je die angst om ziek te worden hebt, dan heb je mogelijk last van hypochondrie.

Lees verder >>

 

8. Onderzoek toont verband aan tussen antipsychotica en hersenschade
antipsychotica, medicatieoverdracht, benzodiazepines, therapietrouw, antidepressiva , vergoeding van afbouwmedicatie , antipsychotica, afbouwmedicatie, medicatie, medicijnen, vakantie, dexamfetamine, antipsychotica, afbouwpoli, psychofarmaca, afbouw, antidepressivaEen onderzoek  van het Center for Addiction and Mental Health in Toronto, Canada.gepubliceerd in JAMA Psychiatry toont aan dat antipsychotica de hersenen kunnen beschadigen. In de nieuwe studie blijkt het gebruik van antipsychotica (in dit geval olanzapine) gelinkt aan schade aan de hersenen

Lees verder >>

 

Dit bericht is 4960 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail