Jaarlijks Congres Angst bij kinderen en jongvolwassenen

Facebooktwitterlinkedinmail

27 november 2019 – Op donderdag 6 februari 2020 vindt het jaarlijks congres Angst bij kinderen en jongvolwassenen plaats in Utrecht.

Angst is gezond. Het is tenslotte wat ons in leven houdt in gevaarlijke situaties. Maar wanneer kinderen of jongvolwassenen onnodig, te vaak, te lang en / of te intens bang zijn, dan gaat angst belemmerend werken.  Onzekerheid, faalangst en piekeren zijn voorbeelden van problemen die we bij veel (jonge) mensen tegen komen.

Maar waar komt dat vandaan en wat kun je ermee als professional in de hulpverlening, begeleiding of onderwijs? Welke rol spelen ouders? Wat gebeurt er in de hersenen bij angst en hoe houd je daar rekening mee? En hoe pas je de behandeling of begeleiding aan wanneer iemand met angstproblemen ook een licht verstandelijke beperking heeft? Hoe ga je om met angst die zijn oorzaak vindt in een traumatische gebeurtenis?  Deze en andere praktisch relevante vragen staan centraal op dit geaccrediteerde, jaarlijkse congres.

Sprekers

  • Prof. Dr. Peter Muris (Maastricht University) – Angst en behandeling
  • Dr. Fabiënne Naber (Erasmus Universiteit Rotterdam) – Brein en angst
  • Prof. Dr. Jan Derksen (Radboud Universiteit Nijmegen) – De rol van ouders
  • Dr. Addy Pruijssers (Penitentiair Psychiatrisch Centrum – Zaanstad) – Angst en LVB
  • Drs. Ard Nieuwenbroek (Ortho-Hulp) – Perfectionistische jongeren
  • Drs. Inge van der Heijden (Karakter) – Intensieve thuisbehandeling van angst bij LVB
  • Drs. Mirjam Pijpers en Drs. Caroline Dierkx (Praktijk 073) – Angst na psychotrauma

Accreditatie, korting en aanmelding
Voor dit jaarlijks congres is accreditatie aangevraagd bij SKJ, FGzPt, NIP K&J/NVO-OG, AbSg, NVvP, Kwaliteitsregister V&V, VSR, Registerplein, Register Vaktherapie, ADAP, LV POH-GGZ en Lerarenregister.

Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op de site van de congresorganisatie.

Dit bericht is 2075 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail