Campagne moet slachtoffers van seksueel geweld motiveren om hulp te zoeken

Facebooktwitterlinkedinmail

26 november 2019  – Mensen die tegen hun wil seks hebben gehad moeten zo snel mogelijk professionele hulp zoeken, maar doen dat vaak niet. Het ministerie van Justitie en Veiligheid begint vandaag een campagne om slachtoffers van seksueel geweld te motiveren tot het zoeken van hulp.

22 procent van de vrouwen en 6 procent van de mannen hebben weleens gedwongen seks gehad, vaak met een bekende. Wie zoiets heeft meegemaakt, durft daar vaak niet over te praten. Terwijl het volgens de initiatiefnemers van de campagne juist belangrijk is om het snel bespreekbaar te maken en er met een arts of psycholoog over te praten.

Met de campagne ‘Wat kan mij helpen’ wil het ministerie van Justitie en Veiligheid mensen die tegen hun wil een nare seksuele ervaring met een bekende hebben gehad, motiveren zo snel mogelijk professionele hulp te zoeken.

Op website kunnen mensen die een ongewenste en ingrijpende seksuele ervaring hebben gehad, bekijken wat anderen hebben meegemaakt, wat hun gevoelens en twijfels waren, waarom zij professionele hulp hebben gezocht en wat dat hen heeft opgeleverd. De verhalen helpen slachtoffers te beseffen dat het niet oké is wat er is gebeurd en dat professionele hulp kan helpen.

Als je een nare seksuele ervaring hebt meegemaakt, kan je je daarna bang of verward voelen. Misschien schieten er allerlei gedachten en vragen door je hoofd, maar vind je het lastig om hulp te zoeken. Of het nu in de afgelopen week gebeurd is of langer geleden, weet dat er hulp voor je is.

Kijk op Wat kan mij helpen 

Dit bericht is 2166 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail