Instagram bestrijdt cyberpesten met waarschuwing bij kwetsend onderschrift

Facebooktwitterlinkedinmail

17 december 2019 – Instagram gaat gebruikers, die een onderschrift onder hun foto plaatsen waarmee zij andere gebruikers kunnen kwetsen, waarschuwen. Dat maakte Instagram deze week bekend. Instagram hoopt daarmee het cyberpesten te verminderen.

Kunstmatige intelligentie gaat de teksten analyseren. Als een gebruiker een foto op Instagram wil plaatsen met daaronder een tekst die andere gebruikers kan kwetsen, krijgt hij of zij een melding. Daarin staat dat de tekst onder de foto overeenkomsten vertoond met teksten die bij Instagram zijn gerapporteerd als pesten.

De gebruiker wordt dan de vraag voorgelegd of je zeker weet dat je deze tekst wilt plaatsen? Instagram hoopt daarmee dat gebruikers door de waarschuwing hun woorden heroverwegen voordat ze iets posten. Het platform wil daarmee cyberpesten tegengaan en bewerkstelligen dat gebruikers een beter beeld krijgen van wat wel en niet is toegestaan op het platform.

In juli dit jaar rolde Instagram een soortgelijke functie uit voor de opmerkingen op het platform die goed lijkt te werken aldus het bedrijf . Komende maand wordt de nieuwe functie wereldwijd uitgerold.

Bron: nu.nl

Dit bericht is 2062 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail