Lockdown was voor kind dat op school gepest werd een verademing

Facebooktwitterlinkedinmail

8 mei 2020 – Vanaf maandag 11 mei gaan de scholen weer open. Dat is niet voor alle kinderen goed nieuws. Volgens cijfers van de onderwijsinspectie wordt 10 procent van de kinderen in het basisonderwijs gepest. Voor hen was het sluiten van de scholen een verademing, zo meldt NU.nl. 

Veel berichten gingen de afgelopen tijd over kwetsbare  kinderen die thuis in een onveilige situatie zaten.  Maar er is dus óók een groep kinderen voor wie de lockdown juist een fijne tijd was.

“Mijn kind is ontspannen, heeft veel meer plezier en speelt meer buiten met andere kinderen. Ik herken hem bijna niet meer terug.”  “Ik sprak vanmorgen nog een moeder van een meisje van acht dat in de afgelopen weken enorm is opgebloeid. Ze maakt zich grote zorgen over komende maandag. Ze is bang dat het pesten dan opnieuw begint.”

Dit zijn enkele voorbeelden van verhalen over gepeste kinderen die nu ontspannener zijn, beter slapen, zich beter kunnen concentreren op hun schoolwerk en zich sociaal-emotioneel ineens veel beter ontwikkelen.

Deze lockdown biedt scholen de kans zijn om opnieuw te kijken wat voor plek ze voor kinderen willen zijn – voor álle kinderen, dus ook voor kinderen die zich er niet veilig voelden. Alleen in een situatie waarin kinderen zich veilig en geborgen voelen, komen ze toe aan de ontwikkeling van hun talenten.

Bron en uitgebreid artikel op NU.nl 

Dit bericht is 2984 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail